EdukativnoLifestyleMagazinSavjetiZanimljivostiZdravlje

Bole vas leđa? Evo koje vam sve bolesti takvo stanje otkriva

Bol u leđima se javlja zbog toga što se tamo nalazi najviše nervnih završetaka, pa je bol najjači. Taj problem često je indikator i ozbiljnih problema sa bubrezima, žuči ili bešikom i češće se javlja kod žena.

Probleme sa bubrezima, bešikom i žuči lako je pomiješati sa bolovima u leđima, naročito kod žena. Organi šalju signale tijelu, koji se najčešće manifestuju u leđima. Na taj način se pravi uzrok bola maskira, piše Dejli Mejl.

Kamen u bubregu

Ako se stalni bol u jednom dijelu leđa javlja uz bol u stomaku ili preponama, bol prilikom mokrenja ili krv u urinu, može da bude znak da imate kamen u bubregu.

Kamen u bubregu je češći kod muškaraca nego kod žena.

Upala bubrega

Ako se uz bol u leđima javlja i povišena temperatura, takvo stanje može da ukazuje na upalu bubrega. Tada je bol najčešća u donjem dijelu leđa, iznad karlice i može da se proširi na prepone.

Upala pankreasa

Upalu gušterače, osim bola u donjem dijelu stomaka, povraćanja i mučnine, prati i bol u leđima. Taj bol može da bude iznenadan i da se proširi od stomaka prema leđima. Najčešće je posljedica akutne ili hronične upale.

Infekcija mokraćnih puteva

Najčešće je uzrokuju bakterije, a može da bude i posljedica iritacije od dijafragme, upotrijebe tampona ili preuske odjeće.

Manifestuje se kao bol pri mokrenju, bol u donjem dijelu leđa. Najčešće pogađa žene i liječi se antibioticima. Ako se ne izliječi, može da prouzrokuje upalu bubrega.

Izvor
b92
Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.