EdukativnoIstraživanjaLifestyleMagazinSciTechZanimljivostiZdravlje

Evo šta je najveća tajna sreće

Dok je pojam sreće za svakog drugačiji, naučnici sa Harvardskog univerziteta su pronašli pravi odgovor na pitanje u čemu leže sva istinska zadovoljstva čovjeka.

Stručnjaci sa Univerziteta Harvard su sproveli istraživanje u trajanju od 80 godina kako bi saznali šta je zaista sreća.

Tokom studije koja je započeta 1938. godine, praćeno je zdravstveno stanje tada 268 studenata sa Harvarda tokom proteklih osam decenija, a kasnije se istraživanje proširilo pa je obuhvatilo 1.300 potomaka ispitanika.

Na osnovu analize podataka, otkriveno je da glavnu ulogu u sreći imaju odnosi sa drugima, što je potvrdio autor studije Robert Vlaidinger.

Kako kaže, odnosi sa drugima i koliko smo zadovoljni u njima i te kako utiče na naše zdravlje.

“Da, važno je brinuti se o fizičkom zdravlju, ali održavanje zdravih odnosa još je i važnije”, kazao je Robert Vlaidinger i naglasio da materijalne stvari, poput novca, i slave nisu recept za sreću.

”Samoća ubija i može djelovati negativno na čovjeka baš kao alkohol, nikotin ili narkotici”, zaključuje autor.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.