EdukativnoLifestyleMagazinSavjetiZanimljivosti

Kako da svaki dan započnete sa pozitivnim stavom i učinite ga nezaboravnim?

Nemate volje za bilo šta i nikako se ne možete natjerati na vježbanje? Pročitajte razloge koji vas mogu inspirisati i pokrenuti.

1. Fizičkom aktivnošću podstičemo tijelo da luči endorfine, odnosno hemikalije koje nam pomažu da bismo se osjećali dobro i bili bolje raspoloženi.

2. Vježbanje jača naše tijelo i poboljšava fizički izgled, koji često može biti izvor ličnog nezadovoljstva.

3. Fizička pokretljivost te osjećaj snage i moći može pozitivno djelovati na samopouzdanje.

4. Jačanjem imuniteta kroz fizičku aktivnost, osjećat ćete se bolje i smanjit ćete izraženost i uticaj fizičkih simptoma depresije.

5. Vježbanje je vrijeme kada ste sami sa sobom prisutni u trenutku, to vrijeme nesebično poklanjate sami sebi. Takvi su trenuci prava rijetkost u današnjici i vaše tijelo i vaša glava to zaslužuju.

6. Vježbanjem povećavamo tjelesnu temperaturu, čime stvaramo ugodan fizički osjećaj i zadovoljstvo.

7. Kroz fizičku aktivnost i učestale treninge imamo prilike upoznati nove ljude, povećati broj socijalnih kontakata te podići svoje samopouzdanje uz druženje.

8. Dobar dio vježbanja izvodite na svježem zraku ili u većem otvorenom prostoru kako bi uticaj i zadovoljstvo koje proizlazi iz vježbanja bilo veće. Bez obzira na oblik fizičke aktivnosti, dobit ćete željeni efekt. Nije nužan odlazak u teretanu ili trčanje na traci.

9. Košarka, nogomet, badminton ili plivanje, to su sve odlične opcije za rekreaciju. Predlažemo da odaberete aktivnosti, uvrstite ih u svoj raspored i uživate u svakoj od njih. Tako ćete sigurno uživati.

10. Poboljšanje kognitivnih sposobnosti, povećano zadovoljstvo životom, povećan nivo raspoložive energije na dnevnom nivou poboljšani fizički izgled i zdravstveni status samo su neki od rezultata redovinog bavljenja fizičkom aktivnošću.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.