Savjeti

Vrijedi li investirati u kriptovalute? 2019 mišljenje the best vouchers.com

Mišljenja na temu investiranja u kriptovalute su podijeljena. No, imajući na umu razna ulaganja dostupna na tržištu, uvijek se nađu njihovi pristaše i protivnici. Provjerimo vrijedi li investirati u kriptovalute u 2019. godini.

Dobra pobjednička strana Bitcoina, koju je postigao u ovoj godini čini ulaganje u kriptovalute vrlo isplativim. No, vođenje isključivo skokovima cijena kriptovaluta nije dobar pokazatelj za razumnog investitora. Zato valja uzeti u obzir prognoze i predviđanja stručnjaka koji su dovoljno sposobni predvidjeti sudbinu takvih ulaganja.

Na početku 2019. godine, Brian Kelly, CEO i generalni direktor BKCM LLC predstavio je svoju analizu u vezi Bitcoina. Već u ožujku ove godine on se pokazao uspješnim jer je cijena kriptovaluta znatno narasla. Sličnu prognozu je predstavio Sonny Sigh, prodajni direktor bitcoin uplata BitPay. U rujnu 2018. godine je govorio o ponovnom rođenju Bitcoina već u 2019. godini.

Zašto su prognoze stručnjaka bile tako optimistične? Prije svega, na vrijednost Bitcoina je utjecao ulazak nekoliko velikih igrača na tržište kriptovaluta.

  1. Goldman Sachs, jedna od najvećih investicijskih banaka na svijetu otvorila je odjel koji se bavi s trgovinom kriptovaluta.
  2. Square Inc., operator najpopularnije mobilne aplikacije za plaćanje u SAD-u pokrenuo je plaćanje Bitcoinom u New Yorku, planirajući proširenje funkcionalnosti u druge gradove.
  3. BlackRock, najveće svjetsko trgovačko društvo za upravljanje kapitalom uvelo je u ponudu investicije koje se zasnivaju na BTC.

S obzirom na to da mnoge osobe koje investiraju u kriptovalute nisu stručnjaci, imamo malo drugačiji stav i kriterije za naša ulaganja. Na koji način provjeriti isplati li nam se baš sada investirati u kriptovalute?

Da bismo se uvjerili imaju li naši planovi pokriće u stvarnosti, valja početi od… obrazovanja. Poznavanjem svakog aspekta kriptovalute i ažuriranja vijesti, vidimo da li pratimo tržište koje se neprestano razvija. Želite li upoznati jednostavne načine za razvitak znanja o investiranju, upućujem vas na moj tekst “4 načina koji pomažu započeti investiranje u kriptovalute”. Tamo opisujem, među ostalima i obrazovni paket CryptoEddu koji sam kupio za neveliku svotu na stranici The Best Vouchers i on se pokazao kao pun pogodak.

Ukratko, svaki trenutak za početak investiranja u kriptovalute je dobar. No, samo temeljito upoznavanje s temom i širenje znanja na temu ulaganja će nam osigurati uspjeh. S kriptovalutama je isto kao i sa svakom drugom investicijom – morate znati njome upravljati. Bez teorijskog i praktičnog znanja to je gotovo nemoguće.

Oznake

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.