EdukativnoLifestyleSavjetiZdravlje

Zašto nije preporučljivo da spavate sa uključenim ventilatorom?

Ako vam je teško da zaspite zbog visokih temperatura, možda ste došli u iskušenje da ostavite uključen ventilator tokom noći. Ali to zaista nije dobra ideja...

Iako svježe strujanje vazduha, dok pokušavate da zaspite, zvuči vrlo prijatno, spavanje sa uključenim ventilatorom ima i svoje loše strane. Dok ventilator podstiče strujanje vazduha u prostoriji, istovremeno podiže prašinu koja bi mogla da završi u vašim sinusima, što može da izazove alergije ili napad astme.

Ventilator može da izazove i iritaciju sinusa, koji će zbog isušivanja proizvoditi više sekreta, što može dovesti do blokade sinusa, otežanog disanja i glavobolje.

Također, pojačano strujanje vazduha izaziva i pojačano sušenje kože, a ako spavate otvorenih usta, problemi sa isušivanjem mogu biti još gori.

Hladan vazduh iz ventilatora može izazvti i ukočenost mišića, kao i grčeve. Ovo će posebno pogađati ljude koji ventilator drže blizu glave ili vrata, piše “Sleep Advisor”.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.