Nekategorisano

Ministri Njemačke i Francuske traže bolje regulisanje situacije sa izbjeglicama

Ministri unutrašnjih poslova Njemačke, Francuske i Velike Britanije zatražili su danas bolje regulisanje situacije s izbjeglicama koje stižu na jug Evrope a traže i da se napravi lista zemalja koje se smatraju sigurnim.

Ministri Tomas de Mezijer, Bernar Kaznev i Tereza Mej izdali su danas zajedničko saopštenje poslije jučerašnjih konsultacija u Parizu.

U saopštenju se ističe da je do kraja godine potrebno utvrditi koja su “žarišta” u Grčkoj i Italiji i da se izbjeglice identifkuju i registruju, što bi vlastima pomoglo da brže utvrde kome je potrebna zaštita.

Njemačka, u kojoj je ove godine veliki broj ljudi iz balkanskih zemalja podnio zahtjeve za azil, želi da se što prije utvrdi koje su sigurne zemlje, što bi olakšalo vraćanje odbijenih podnosilaca zahtijeva.

Ministri su pozvali i na održavanje posebnog sastanka ministara unutrašnjih poslova i pravde zemalja EU u naredne dvije sedmice.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.