Nekategorisano

Nokia: Proizvedena kamera OZO koja će moći da snima u 360 stepeni

Finska kompanija Nokia otkrila je svoj prvi uređaj za virtuelnu realnost. Riječ je o kameri OZO koja će moći da snima video snimke u 360 stepeni.

Kamera izgleda veoma čudno, a Nokia ju je prvi put otkrila na društvenoj mreži Twitter. Nokia OZO je sfernog oblika, a na njoj se nalazi nekoliko kamerica koje djeluju kao oči.

– Oduševljeni smo da svijetu predstavimo kameru OZO koja će definisati kompletnu novu kategoriju snimanja videa u virtuelnoj realnosti. Očekujemo da će VR uskoro drastično poboljšati način na koji ljudi komuniciraju – istakao je Ramzi Haidamus, predsjednik Nokia Technologies.

Unutar kamere nalazi se osam sinhronizovanih senzora koji su dizajnirani da zabilježe stereoskopski 3D vidio, a osam integrisanih mikrofona bilježiće zvukove iz okruženja. Detaljnije specifikacije biće otkrivene u narednim mesecima.

Nokia Ozo će se u prodaji naći u posljednjem kvartalu ove godine.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.