5 najčudnijih modnih trendova

5 najčudnijih modnih trendova

Kroz istoriju su se u modi pojavljivali svakakvi trendovi, od onih koji su bili samo čudni, do onih za koje bi se moglo reći da su i bizarni. Saznajte koji su izazvali najviše reakcija.

Svi koji iole prate modu i dješavanja u tom svijetu navikli su da modni dizajneri, sa svakom novom kolekcijom i modnom revijom, predstavljaju neke nove čudne trendove i čudne komade odjeće. 

Većina njih nije praktična za svakodnevno nošenje i prava je retkost vidjeti nekoga u njima, osim ukoliko to nisu poznate ličnosti koje vole da ponesu tako ekstravagantne komade odjeće na određene događaje. 

Kroz istoriju su se u modi pojavljivali svakakvi trendovi, od onih koji su bili samo čudni, do onih za koje bi se moglo reći da su i bizarni. Ono što ove trendove čini još šokantnijima jeste činjenica da ih je društvo prihvatilo kao nešto što je stilski u redu

U nastavku teksta pogledajte koji su to neki od najčudnijih modnih trendova, a ukoliko niste pristalica egzibicionizma i želite za sebe stilski provjerene i kvalitetne, a pored toga i komade koji su u trendu onda je Extreme Intimo online shop pravo mjesto gdje ih možete nabaviti.

#1 Teksas čizme preko koljena

S obzirom na to da se u posljednje vrijeme teksas farmerke sve više cijepkaju i sve manji dio nogu zapravo pokrivaju, neko kao da je namjerno došao na originalnu ideju da napravi teksas čizme preko koljena

I, iako se činilo da je ovakav ekstremni komad obuće zapravo namijenjen za prikaz na modnim pistama, zapravo je itekako zaživeo među “običnim” ljudima i postao pravi trend. Djevojke širom svijeta su počele da obožavaju ovaj modni detalj, a najčešće ga kombinuju sa ostatkom teksas garderobe, za potpuni denim look, ili sa nepogriješivom malom crnom haljinom

#2 Predimenzionirani komadi odjeće 

Pravi trend među djevojkama u posljednje vrijeme jeste glomazna garderoba, odnosno garderoba koja nije odgovarajuće veličine. Oni koji su pristalice ovakvog stila smatraju da prevelika garderoba pruža mogućnost miješanja i slaganja stilova, kao i eksperimentisanja sa bojom odjeće i dodavanjem velikog broja detalja. 

Ovakvim stilom može se stvoriti zapanjujući voluminozan izgled za sve prilike. Za ovakve kombinacije mogu se koristiti ogromne majice ili džemperi, kao i glomazne košulje, najčešće muške. Esencija ovakvog trenda jeste predimenzionirani kaput, a sjajno se kombinuje sa naočarima za sunce velikog okvira.

#3 Pocijepane čarape

Velika većina ljudi odmah baci sve one pocijepane komade garderobe, a verovatno niko nije ni slutio da će baš takvi komadi postati apsolutni hit i trend u svijetu. To se, prije svega, odnosi na duge, pocijepane čarape.

Iako je ovaj vid mode mnogima stran, zapravo cijepanje čarapa predstavlja pravu umjetničku formu. Ovaj trend uvele su među prvima svijetske muzičke zvijezde koje su na svojim koncertima nosile pocijepane čarape, a vrlo brzo su žene širom svijete prihvatile takvu modu, stoga se nemojte iznenaditi ako na ulici sretnete ženu sa pocijepanim čarapama. Nije slučajno! 

#4 Plastični – providni komadi garderobe

Karl Lagerfeld je u proljeće 2018. godine isporučio za Šanel kolekciju koja se satojala od pretežno plastičnih materijala. Ova kolekcija obuhvatala je providne, plastične čizme, plastične kapute i ogrtače, kao i razne druge dodatke. 

Ubrzo su i drugi dizajneri počeli da izbacuju slične komade odjeće, pa su se tako mnoge djevojke i žene mogle sresti u gradu odjevene u plastične suknje, pantalone ili plastične šešire. Svakako čudan modni trend, ali i ekološki prihvatljivi s obzirom na to da modne kuće tvrde kako se sve pravi od reciklirane plastike

#5 Garderoba sa motivima ljudskih organa i tijela

Iako mnogima može djelovati jezivo i zastrašujuće, zapravo je pravi modni hit u svijetu nošenje garderobe koja na sebi ima dezen u vidu ljudskih dijelova tijela ili organa. Ovakvu garderobu najčešće karakterišu printovi kao što su skelet, lobanja, srce, muskulatura, mozak… Ono što je posebno zanimljivo kod ovog modnog trenda jeste činjenica da su podjednako za njim “poludjeli” i muškarci i žene

Bilo kako bilo, dok je nešto nekima čudno i strano, drugima predstavlja apsolutni hit. Moda nikada nije bila opšteprihvaćena stvar i uvijek su se vodile diskusije šta je trend, a šta je potpuni modni fijasko

Ono što je najvažnije jeste da uvijek obučete komade garderobe u kojima ćete se prijatno osjećati, ma koliko to nekome čudno izgledalo.

Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave