5 tajni investiranja u kriptovalute koje Vam nitko neće otkriti

5 tajni investiranja u kriptovalute koje Vam nitko neće otkriti

Investiranje u kriptovalute se u početku može pokazati kao vrlo teško i može zahtijevati od Vas proširenje znanja o financijama. Svaki proces tog tipa treba provesti u nekoliko koraka. Kako biste pametno investirali, treba krenuti od osnova i postupno povećavati svoje sposobnosti. Ako posvetite nekoliko sati dnevno na učenje, na kraju ćete doći do tajni investicija koje poznaju samo iskusne osobe.

Izostanak pomoći od strane brokerskih kuća i brokera

Investiranje u kriptovalute razlikuje se od tradicionalnog investiranja i zato se naziva i alternativno investiranje. Prva razlika se vidi već kada počinjemo učiti o osnovama. Osim iskusnijih osoba u svijetu kriptovaluta nemamo nikoga tko će nam reći kada i kako investirati te se moramo osloniti na vlastitu intuiciju i znanje. Upravo zato početnici moraju početi od učenja. Najjednostavnije je kupiti edukacijski paket, na primjer CryptoEddu. On sadrži tzv. znanje u piluli, tako da će ga i početnik usvojiti. Ako poznajemo vrste kriptovaluta i zakonitosti koje vladaju na financijskom tržištu, lakše je donositi dobre odluke i povećavati zaradu umjesto imati gubitke.

Troškovi investicije, odnosno PDV

Zarada ili gubitak u investiranju u kriptovalute mora biti prikazan u godišnjem poreznom obračunu. Kriptovalute se mogu obračunavati kao prihod od imovinskih prava, poslovnih aktivnosti ili nečeg drugog. Samo je prodaja kriptovaluta lišena PDV-a. Takav obračun svaki investitor mora sam pripremiti jer nijedna institucija (npr. burza kriptovaluta) to neće uraditi.

Posao na puno radno vrijeme

Kako biste se dobro pripremili na investiranje u kriptovalute, morate posjedovati barem minimalno znanje na tu temu. Kao što sam ranije pominjao, možete ga steći pomoću edukacijskih paketa dostupnih na internetu, npr. međunarodnog paketa CryptoEddu koji je dostupan na nekoliko jezika. Zahvaljujući njemu, dobit ćete znanje koje će Vam dobro doći kasnije u usavršavanju vještog korištenja novca.

U mom slučaju samo učenje je trajalo oko mjesec dana, nakon čega sam napravio prve korake ka samostalnom zarađivanju novca. Što sam bio iskusniji, to sam više vremena posvećivao na planiranje investicija. U jednom trenutku sam saznao da zahvaljujući investiranju mogu ostvariti prihode koji će se pokrivati s mojom mjesečnom plaćom. Tada sam odlučio da ostavim posao u uredu. Ako želite da Vam investiranje bude samo dodatan posao – u redu, ali morate znati da Vam to neće donijeti prihode kao rad na puno radno vrijeme.

Najbolja investicija u posljednjih 10 godina 

Već na početku 90. godina pokret cyberpunk je predvidio da širenje interneta može uzrokovati probleme s privatnošću. Prema njima, u pomoć je trebala doći kriptografija koja će osigurati anonimnost i zaštitu naših podataka od korporacija i vlade. Zvuči poznato? Naravno, posebno u vremenima curenja podataka, kao što je nedavno bilo u slučaju Facebooka.

Ako su takve situacije mogle biti predviđene gotovo prije 20 godina, možemo li na osnovu povijesti kriptovaluta predvidjeti njihovu budućnost? Djelomično da, ali tržište će i dalje biti podijeljeno na optimiste i pesimiste.

Optimisti će reći: na burzi vlada strah od trgovinskog rata SAD-Kina, a kriptovalute su druga priča. Dovoljno je uložiti nekoliko procenata kapitala kako bismo u kratkom roku uživali u prihodu. Promjenjivost na tradicionalnim tržištima ide u prilog tome. Osim toga, blockchain će izazvati revoluciju u području novca i dovesti red u nesiguran bankarski sustav.

S druge strane, pesimisti će reći: tržište kriptovaluta je trenutno najveća spekulacija bez temelja. Već uskoro će Bitcoin vrijediti 0$ jer aktiva koja ništa ne proizvodi ne bi smjela poskupljivati, iako se to događa.

Ripple, pametniji brat Bitcoina

Budućnost Ripple-a se smatra mnogo boljom od Bitcoina. Ripple je originalno projektiran sustav za svakodnevno plaćanje, gdje su transakcije brže i jeftinije. Osim toga, na tržištu postoji određeni broj jedinica i ne može ih se umnožiti rudarenjem. Sam protok kriptovalute kontrolira Ripple. Mnoge banke imaju povjerenje u Ripple i smatraju ga mnogo sigurnijim od BTC.

Ako jednog dana sve banke odluče započeti korištenje Ripple-a kao jedinstvene bankovne valute, to će donijeti bogatstvo svim osobama koje su investirale u Ripple.

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori