Dijagnoza i liječenje hiperaktivnosti

Dijagnoza i liječenje hiperaktivnosti

Alternativni liječnici smatraju da hiperaktivnost može imati više uzroka.

Najčešći uzroci hiperaktivnosti su:

 • toksini i teški metali u hrani i okolišu
 • nepravilna prehrana
 • alergija na plijesan
 • vakcina
 • emocionalni stres
 • fizičko ili psihičko zlostavljanje

U zadnje vrijeme pojavljuje se sve više dokaza da loša prehrana i toksini mogu uzrokovati hiperaktivnost.

Dr. Ben Feingold s Kaiser Permanent Medical Centra tvrdi da toksini u hrani – na primjer, aditivi – mogu izazvati reakciju sličnu hiperaktivnosti.

Prema dr. Feingoldu, prvi korak u liječenju hiperaktivne djece je eliminacija namirnica koje sadrže boje, arome, konzervanse i druge aditive.

Nezdrava prehrana, koja sadrži puno slatkiša, gaziranih pića i grickalica, također je na top listi mogućih uzroka hiperaktivnosti kod djece.

Kada dijete konzumira slatkiše i gazirana pića, posebice na prazan želudac, nivo šećera u krvi se drastično povećava. U periodu povećane razine šećera, dijete se nalazi u biokemijskom šoku.

Takvo naglo povećavanje, a zatim smanjenje razine šećera u krvi može uzrokovati hiperaktivnost i otežati djetetu koncentraciju i učenje.

Nedavno je primijećeno da mnoga hiperaktivna djeca imaju alergiju na plijesan. Nakon eliminacije pljesni iz hrane i stambenog prostora, djeca su se bolje ponašala i brže učila.

Dezodoransi, lakovi za kosu, sredstva za čišćenje i drugi uobičajeni proizvodi koje koristimo u domaćinstvu, sadrže toksine i teške metale, koji kod djece mogu izazvati simptome alergije i neprirodno ponašanje.

Pokušajte eliminirati toksine i teške metale iz Vašeg doma, koristeći ekološka sredstva za čišćenje i prirodnu kozmetiku.

Koristite svježe namirnice, po mogućnosti iz domaćeg ili ekološkog uzgoja. Izbjegavajte namirnice koje mogu sadržati pesticide, hormone i antibiotike.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

  Povezane objave

  Preporučujemo

  Top autori