Evo na koji način da znate u kakvom je stanju vaša sperma

Evo na koji način da znate u kakvom je stanju vaša sperma

Borba za potomstvo nekad je pravi izazov za pojedine parove koji su reproduktivno manje sposobni

Jedan od šest parova ima problema sa začećem, a problem nije samo kod žena već i u spermi muškarca jer se broj spermatozoida s godinama smanjuje.

Većina muškaraca uopšte ne pomišlja na moguće probleme sa spermom sve do momenta kada shvate da je začeće otežano i da je možda problem u njima. Ova 4 znaka pokazuju da je sa vašom spermom sve u redu.

Često idete u teretanu

Muškarci koji vježbaju 15 i više sati u teretani nedjeljno imaju za 73 odsto veću koncentraciju sperme, pokazuju istraživanja sa Harvarda. Ne samo da vam vježbanje pomaže u kontroli tjelesne težine već povećava nivo antioksidanata u tijelu. Muškarci čiji obim struka prelazi preko 100 centimetra imaju manju koncentraciju sperme. Oni koji gledaju TV 20 i više sati nedjeljno imaju za 44 procenta manju koncentraciju sperme.

Jedete mnogo ribe

Riba je odličan izvor omega 3 masnih kiselina, ali ima važnu ulogu u koncentraciji sperme. Muškarci koji su jeli više lososa i tune imaju 65 odsto koncentrovaniju spermu od onih koji su je manje jeli. Oni koji su konzumirali više crvenog mesa i mesnih prerađevina imali su manji broj dobrih i kvalitetnih spermatozoida.

Nosite komotan donji veš

Tesan donji veš može da pritiska vašu muškost i da guši vaše plivače. Muškarci koji nose bokserice imaju 24 odsto manje šansi da imaju loše plivače za razliku od onih koji nose uski donji veš, piše dailystar.co.uk. Slabo pokretni spermatozoidi imaju velikih problema da doplivaju do jajne ćelije i oplode je. Istraživanje vezano veš sprovedeno je Univerzitetu Stenford i trajalo je 12 mjeseci.

Izbjegavate mikrotalasne

Ponovno zagrijavanje hrane u mikrotalasnoj može da bude fatalno za vašu spermu. Ovo je zbog hemikalije koja se zove bisferol-A ili skraćeno BPA koja se oslobađa iz plastike u hranu. Istraživači iz Danske došli su do saznanja da veća koncentracija BPA u urinu muškaraca ukazuje na to da imaju mali broj dovoljno pokretljivih spermatozoida.

Razmislite dobro prije nego opet zagrijete ručak u mikrotalasnoj i makar ga prije toga stavite u stakleni sud.

Izvor

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave