EdukativnoMagazinZanimljivosti

Facebook i Instagram brinu o vašem vremenu, a evo i kako

Facebook i Instagram uvode promjene koje će korisnicima omogućiti da bolje kontorlišu njihovo korištenje, odnosno svoje vrijeme provedeno na tim društvenim mrežama.

Facebook i Instagram će dobiti posebnu “kontrolnu tablu”, na kojoj će korisnik u svakom trenutku moći da vidi prikaz vremena koje je proveo na jednoj od tih društvenih mreža.

Tu će se, također, naći i alati koji će korisnicima omogućiti da postave svoj dnevni vremenski limit, kao i da privremeno isključe obavještenja koja im ove društvene mreže šalju.

Novi dodaci nose ime “Tvoje vrijeme na Faceboku” (Your time on Facebook) i “Tvoja aktivnost” (Your activity), na Instagramu. Te aplikacije su stvorene kao odgovor na kritike o stvaranju zavisniosti od društvenih mreža.

Vremenski podsjetnik će se pojavljivati onda kada aplikacije prepoznaju da su se korisnici predugo zadržali na ovim društvenim mrežama.

Aplikacije “Your time on Facebook” i “Your activity” bi trebalo da postanu dostupne korisnicima Facebooka i Instagrama širom svijeta u narednih nekoliko nedjelja.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.