Kako postati autor i objavljivati članke na Zanimljivosti portalu?

Kako postati autor i objavljivati članke na Zanimljivosti portalu?

Za sve one ljubitelje pisanja koji možda nisu upoznati sa radom našeg portala i šta tačno pružamo, pišemo ovaj članak u nadi da će nam se pridružiti.

Za sve one koji imaju koji nemaju blog, preskupo im je održavanje ili slično, pa čak i one koji imaju blog ali ga nisu našli efikasnim načinom, pišemo ovaj članak kako bi pojasnili kako postati jedan od naših autora i koje sve beneficije imate.

Kako postati autor na Zanimljivosti portalu?

Da biste postali jedan od autora na Zanimljivosti portalu morate posjetiti link za registraciju na portal. Na stranici registracije možete ukratko pročitati zašto postati jedan od autora.

Na slici iznad možete vidjeti koja sve polja tražimo od vas da popunite, odnosno koje podatke o vama tražimo kako biste mogli startati svoj profil na portalu i započeli pisanje. Nakon što popunite sva polja i kliknete na registraciju, sa unijetim korisničkim imenom i šifrom možete da se odmah prijavite na portal, uredite vaš profil i osnovne podatke, te nakon toga odmah pristupite pisanju vašeg novog članka.

Kako izgleda autorska ploča nakon što se prijavite?

Na slici iznad možete vidjeti kako izgleda korisnička ploča ili autorska ploča nakon što se prijavite na portal. Za prikaz kako to sve izgleda iskoristili smo naš lični profil na Zanimljivosti portalu.

Možete vidjeti sva polja sa lijeve strane koja su nama bitna, a mislimo i većini ljudi koja će posjetiti vaš profil, danas-sutra.

Objave – Ovdje možete vidjeti apsolutno sve objave koje ste lično vi objavili. Pored naziva vašeg članka s desne strane imate opciju da otvorite članak (pregledate), izmijenite (editujete) kao i da ga obrišete.

Profil – Ovdje je prikaz vašeg profila kako ga vide vaši posjetioci, izgled profila ćemo prikazati kasnije u ovom članku.

Uredi Profil – U ovom polju imate opciju da dodate vašu sliku profila i sliku covera (zaglavlja) vašeg profila, čiji izgled ćete vidjeti kasnije.

Osnovno – U ovom polju imate opciju da mijenjate (unosite) neke vaše lične podatke koji će biti vidljivi javno na vašem profilu. Tako, ovdje možete unijeti vaše puno ime i prezime (ako to želite), datum rođenja, država iz koje dolazite, vašu biografiju, citate koje volite, i sl.

Posao i Obrazovanje – Ovdje možete da unesete šta ste završili od škole i čime se bavite, što će biti vidljivo svim posjetiocima vašeg profila.

Kontakt Info – Za sve one koji bi voljeli da dobiju povjerenje vlastitih čitaoca mogu da unesu i osnovne podatke o kontaktu u ovom dijelu. Tu će vam se ponuditi da unesete vaš broj telefona i linkove do društvenih mreža na kojim ste trenutno registrovani.

Moja Šifra – Ovdje bilo kada možete da promijenite vašu šifru.

Kako bi izgledao vaš profil na Zanimljivosti portalu?

Na slici iznad možete vidjeti meni sa lijeve strane na kome su istaknute sekcije: Objave, Info, Kontakt, Uredi Profil, Ostali Autori. Sve podatke koji su javno prikazani u sekcijama autori mogu izmjenjivati ili ostaviti prazne kako taj podatak ne bi bio istaknut javno, npr. ne želi prikazati vlastiti broj telefona kao jedan od kontakata, jednostavno u opcijama profila ostavi to polje prazno.

Kako objaviti članak?

Da biste objavili članak kliknite na Dodaj Novi Članak koji će vam uvijek biti istaknut pri vrhu posrtala. Nakon toga vam se otvara nova stranica koja izgleda kao na slici ispod.

Nakon što upišete naziv članka, odnosno teksta kojeg želite da objavite, te nakon što upišete tekst članka, odaberete kategoriju i napišete par oznaka (tagova) za članak, postavite sliku članka, tada ste spremni da kliknete na dugme Objavi koje se nalazi na samom dnu. Već smo ranije napomenuli da vaše objave možete bilo kada da izmijenite kao i da obrišete ako budete smatrali da tako treba.

U tekst članka kako vidite na slici iznad imate opciju da ubacite koliko god budete željeli slika kao i video koji će bolje pojasniti tekst članka, naravno ako to želite. Osnovno i najbitnije je da moraju biti popunjena slijedeća polja: naslov članka, tekst članka, kategorija, slika članka, par oznaka (tagova).

U nekim od slijedećih članaka bismo vam željeli pojasniti koja je uloga autora, zašto postati jedan od autora, te šta time sve dobijate. Do tada nadamo se da ste ovaj članak pomno i do kraja pročitali.

Zahvaljujemo vam se na izdvojenom vremenu da ga pročitate, a naročito ako ste dobili želju da se pridružite našoj autorskoj grupi.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave