Chanel prvi put u povijesti lansirao make up za muškarce

Chanel prvi put u povijesti lansirao make up za muškarce

"Boy de Chanel'', kako je nazvana linija, namjenjena je svim muškarcima, a sastoji se od tri proizvoda - lip balma, olovke za obrve i podloge namjenjene skrivanju nedostataka i naglašavanju prirodne ljepote.

Pariška modna i beauty kuća Chanel lansirala je na svjetsko tržište prvu make-up liniju za muškarce. Iako smo i dosada viđali make-up na muškarcima, uglavnom za potrebe filma, kazališta, glazbene produkcije i televizije, ova je linija nešto sasvim drugo i označava svojevrsnu povijesnu prekretnicu u kozmetičkoj industriji. Naime, nikada niti jedan beauty brend nije lansirao zasebnu liniju make-up proizvoda koji bi bili namjenjeni muškoj populaciji.

”Boy de Chanel”, kako je nazvana linija, namjenjena je svim muškarcima, a sastoji se od tri proizvoda – lip balma, olovke za obrve i podloge namjenjene skrivanju nedostataka i naglašavanju prirodne ljepote.

Iz Chanela napominju da su proizvodi lagane formule, dugotrajni i omogućuju prirodan look, te da im je želja naglasiti kako ljepota nije rezervirana samo za ženski rod, nego je pitanje stila.

Koliko će muškaraca prihvatiti ovu inovativnost iz Chanela ostaje za vidjeti, no zasigurno su u Chanelu jako dobro ispitali tržiste prije ovakvog poslovnog poteza.

Kako su mlađe generacije muškaraca sve sklonije posjećivanju beauty salona, pa i estetskih kirurga, nije naivno vjerovati kako će ”Boy de Chanel” postati još jedan Chanelov klasik i započeti revoluciju po pitanju muškog odnosa prema vlastitoj ljepoti.

Tko zna, možda će upravo žene ubrzo od svojih muškaraca posuđivati make-up proizvode.
Raduje li nas takva činjenica ili još uvijek smatramo da je muškarcima dovoljan sapun i dobar parfem, prvenstveno je pitanje osobnog svjetonazora, pogleda na muško-ženski svijet i općenito na odnos prema stilu i ljepoti, i koliko daleko smo spremni ići za njih.

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori