Kako iskoristiti lepo vreme koje dolazi i urediti svoje dvorište

Kako iskoristiti lepo vreme koje dolazi i urediti svoje dvorište

Sa dolaskom proleća i dugih, sunčanih dana, deluje kao da se sve budi. Evo kako praktično iskoristiti lepe dane i urediti svoje okruženje u danima koji dolaze.

Sa dolaskom proleća i dugih, sunčanih dana, deluje kao da se sve budi. Mnogi se raduju prelepim danima koje su dugo iščekivali, planirajući putovanja, druženja sa porodicom i prijateljima na otvorenom.

Međutim, ima i onih koji obožavaju da budu produktivni tokom lepog vremena i žele da ga iskoriste maksimalno za uređenje dvorišta, u kome će provoditi puno vremena dok god bude bilo sunčano i lepo vreme. 

Pre svih radova, nabavljaju se najkvalitetniji alati za uređivanje dvorišta, koje možete pogledati ovde, a zatim se prave planovi: odakle početi? Šta sve podrazumeva jedno dobro i kvalitetno uređenje dvorišta koje će napraviti pravu oazu za dugoročno uživanje?

#1 Posadite cveće – ulepšajte maksimalno svoju baštu

Lepo vreme je idealno da vaše dvorište obogatite sa predivnim biljkama koje će, uz posvećenu negu i brigu, ulepšati vaš baštenski prostor i dati mu poseban i očaravajuć izgled. 

Ukoliko imate veliko dvorište, možete da posadite cveće kao što su: muškatle, petunije, ruže, lale, a možete i da posadite nešto zimzeleno što će dati jedinstven šmek vašoj bašti. 

Odličan izbor mogu da budu i predivno dekorisane saksije sa najrazličitijim biljkama koje ćete rasporediti u ćoškove dvorišta ili ih okačiti na samu ogradu i tako upotpuniti vaše okruženje sa živopisnim bojama i interesantnim oblicima biljaka.

Poznato je da biljke pozitivno utiču na ljudsku podsvest i raspoloženje. Osim što ćete vizuelno urediti vaše dvorište da bude bajkovito mesto za odmor, učinićete veliku stvar za sebe!

#2 Obnovite baštenski nameštaj – za pravo uživanje

Ukoliko još uvek niste obnovili svoj stari, baštenski nameštaj, a planirate već duže vreme da tako nešto učinite, sa dolaskom lepog vremena sada imate i motivaciju da svoje dvorište napravite tako da ono bude najlepše mesto za uživanje sa svojim ukućanima i prijateljima.

Ne postoji ništa lepše od udobne, nove baštenske garniture koja će se savršeno uklopiti sa dvorištem. Možete nabaviti ljuljašku za baštu za maksimalno opuštanje. Ukoliko ste koristili stare suncobrane, razmislite o kupovini tende koja će vas na adekvatan način štititi od jakog sunca, kiše i ostalih vremenskih neprilika. 

Razni baldahini mogu da budu vizuelno veoma interesantni i da vašoj bašti daju neobičnu lepotu, ali i privatnost, jer će vas zaštiti od radoznalih pogleda komšija. Za ovako nešto je odlično postavljanje žive ograde. Male lampice mogu da vam dosta ulepšaju boravak u dvorištu tokom večeri sa ambijentalnim i romantičnim svetlom. 

Sto i stolice bele boje na travi u dvorištu

#3 Upotpunite dvorište sa zanimljivim predmetima

Pored raznobojnog cveća i interesantnih biljaka, možete urediti svoje dvorište sa pregršt zanimljivih predmeta od raznih materijala. To mogu da budu montažne fontane od kamena, betonski roštilj, veštačka trava, zatim solarne lampe, kućice za ptice, itd.

Pored korisnih predmeta, vaše dvorište mogu ulepšati i interesantni suveniri od drveta, plastike, stakla, kao što su figure raznih životinja i predmeta. Lepo dekorisana česma u dvorištu će, osim svoje lepote, biti i veoma korisna stvar za sve one koji vole da borave u dvorištu.

#4 Rešite se nepotrebnih stvari iz dvorišta

Nagomilani predmeti koji gotovo nikome ne koriste, samo mogu bespotrebno da zauzimaju prostor. Kako biste izbegli da vaše dvorište bude skladište stvari koje se ne koriste, organizujte jedan lep dan za kompletno čišćenje svakog ćoška i otklanjanje stvari koje vam više ne trebaju.

Na taj način ćete rasteretiti vaše dvorište koje će na taj način dobiti potpuno nov, svež izgled i ostaviće vam dovoljno prostora da taj prostor smisleno upotpunite sa korisnim i vizuelno lepim stvarima. Zapamtite – nekad je manje više. 

Napravite vaš mali raj po svom ukusu

Sunčani i lepi dani su kao stvoreni za boravak u prirodi, a ukoliko to sebi možete da priuštite u okviru svog doma, možete se smatrati zaista srećnom osobom. Za mnoge ne postoji ništa lepše da, u svom dvorištu, naprave pravi mali raj po svom ličnom ukusu.

Iskoristite lepo vreme, uredite vaše dvorište za maksimalno uživanje i odmor

Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori