Kupatilski nameštaj nije samo ukras – on je potreba

Kupatilski nameštaj nije samo ukras – on je potreba

Promena je uvek dobra, naročito kad je na bolje, zato se trudimo da bar nekim detaljem osvežimo naš poslovni ili životni prostor.

Kada nismo u mogućnosti da renoviramo ceo stan, pa čak ni kupatilo koje je najizloženije ruiniranju, zbog vode i vlage zahteva detaljnije čišćenje i održavanje, pa i renoviranje, lako ćemo osvežiti taj prostor novim kupatilskim nameštajem, a da kupovina ne zahteva veća novčana izdvajanja. 

Birajte materijal za kupatilski nameštaj, posebno ormariće za kupatilo

Pre desetak i više godina, kupatila su uglavnom bila bez polica i ormarića, nije bilo dovoljno otpornih materijala na vodu i vlagu. Retkos je bila da se u nekom kupatilu nađe komoda ili ormarić, najčešće samo kod onih koji su sebi mogli da priušte taj luksuz i imali dovoljno velika kupatila gde bi se smestili izrazito glomazni i duboki ormarići za kupatila. Ljudi su bili uvereni da takvi ormarići lepše izgledaju i daju više prostora za skladištenje. Međutim, danas je trend drugačiji, ormarići za kupatila danas se prave tako da ne budu veći nego što je potrebno, tačno promereni da ne ostaju praznine i nema viška slobodnog prostora. Od samog izgleda ormarića, veličine i dubine, važniji je materijal od koga se oni prave. Kako bi bili postojani, izdržljivi i otporni na promenu vlage u vazduhu i temperaturu i kiselos vazduha, treba da su od vrlo izdržljivih materijala kao što su medijapan i univer, a oni se dobijaju termičkim presovanjem iverice i smole. Smola je taj zaštitni element koji sprečava da vlaga prodre u ivericu. Ukoliko ste ranije imali nameštaj u kupatilu od drveta ili iverice, pa Vam je zadavao glavobolje zbog buđi i vlage koju je bilo nemoguće očistiti, sa medijapanom i univerom ne treba da brinete zato što ga slobodno možete brisati vlažnom krpom i sredstvima za čišćenje, ovi materijali dobro podnose jaka isparenja sredstava za čišćenje. Jedino treba da vodite računa i da ne stavljate hemikalije direktno na nameštaj, već da ih rastvorite u vodi, pa tom vodom ovlažite krpu i čistite. Ukoliko sredstva za čisšeće nanosite direktno na nameštaj rizikujete da ga oštetite ili izbelite, zato što je on obložen posebnim folijama koje mu daju te lepe boje i dezene i nije neuništiv. Ipak, ima jednu odličnu karakteristiku, bolje toleriše fizička oštećenja, pa ga je veoma teško mehanički oštetiti ili ogrebati. 

Predrasude vezane za cenu kupatilskog nameštaja

Predrasuda je da kupatilski nameštaj košta čitavo bogatstvo, možda je skuplji ukoliko  nabavljate kolekciju nekog najnovijeg dizajna, međutim, ukoliko ga kupujete u prosečnoj radnji kupatilskog nameštaja ili Vam ormariće za kupatilo pravi majstor, onda dobijate ekskluzivni nameštaj po vrlo povoljnoj ceni. Uz folije i dekoracije koje se lako primenjuju na materijalnima od kojih se kupatilski nameštaj pravi, možete stalno osvežavati izgled Vašeg kupatila. Uz materijale koji su vrlo izdrživi, trajaće taj nameštaj dugo, pa racionalnim izborom možete uštedeti mnogo više no na nameštaju u drugim prostorijama. Uz elemente kao što su ormarići koji su lako uklopivi u svaki ugao kupatila, neće ostati neiskorišćeni prostor,čak i u malom kupatilu, bez obzira što nas ona ne inspirišu da razmišljamo o kupatilskom nameštaju. Prostor ispod lavaboa i pored tuš kabine ostaje  neiskorišćen i u velikom i u malom kupatilu, ukoliko tu ne smestite ormarić koji će oplemeniti izgled kupatila.

Avatar
Marko
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori