Zašto prilikom renoviranja stana treba promeniti i vrata?

Zašto prilikom renoviranja stana treba promeniti i vrata?

Bilo da se useljavate u novi stan i imate mogućnost da birate opremu u izgradnji, ili želite da svoj stari kutak pretvorite u novi prostor koji odiše novom energijom, kupovina novih sobnih vrata bi trebalo da bude na samom vrhu vaših prioriteta!

Kada kompletno renoviramo životni prostor, desi se da manje ili više napravimo neke previde u planiranju. Neki materijali su u međuvremenu poskupeli, nešto što smo ciljano tražili je nestalo pa smo morali da posegnemo za kompromisnim rešenjem, a često se nešto i zaboravi. Neplanirani troškovi mogu u mnogome da nam promene zamisli. Zato kada renoviranje dođe do promene unutrašnjih vrata prostorije, često se razmišlja o tome da li ih treba menjati ili ne?

Odgovor je definitivno – da! Bilo da se useljavate u novi stan i imate mogućnost da birate opremu u izgradnji, ili želite da svoj stari kutak pretvorite u novi prostor koji odiše novom energijom, kupovina novih sobnih vrata bi trebalo da bude na samom vrhu vaših prioriteta!

Vrata su prvi susret koji neko ima sa našim stanom, ona su ta koja ostavljaju prvi utisak, potrebno je da budu funkcionalna i da se ukope u enterijer. Besmisleno je renovirati stan, promeniti parket, okrečiti zidove, menjati nameštaj, a vrata zadržati stara, pohabana i zastarela.

 

Nova vrata – dugoročna investicija

U zavisnosti od njihovog kvaliteta, vrata koja su stara 5, 10, ili više godina treba osvežiti. Za spoljašnja vrata važi da se tehnologija brava stalno menja i da je spoljašnja vrata u današnje vreme neophodno zameniti sigurnosnim vratima. Današnji modeli sigurnosnih vrata garantuju sigurnost, kvalitet, postojanost, otpornost na toplote i zvuke. Uz sve to dizajn je daleko uznapredovao, pa će se nova vrata savršeno ukopliti u stanovima različitih kvadratura, enterijera i stilova. Ovakva vrata prave se sa sistemom zaključavanja od 18 cilindara i sa 5 originalnih i 1 majstorskim ključem koji se u svakom trenutku može dekodirati. Majstorski ključ ima privremenu funkciju, možate ga ustupiti dok se završavaju radovi u stanu, ne mogu se praviti kopije i od vas zavisi kada se blokira.

Promena vrata u stanovima je dugoročna investicija. Sa novim postojanim materijalima i bezbedonosnim bravama, bićete mirni u tom pogledu narednih 10-15 godina.

 

Jedinstven vizuelni doživljaj

Današnja unutrašnja vrata dostupna su u nebrojeno boja i savršeno će se uklipiti svako enterijeru, bilo da je on minimalistički, retro ili moderan. Vrata su univerzalna, što omogućava da sami odaberete smer otvaranja pa čak i dimenzije. Sa novim vratima postići ćete izuzetan izgled koji od prvog trenutka privlači pažnju i izaziva divljenje vaših gostiju. Ona treba da budu odraz onoga što se u kući nalazi.

Tako da mali stanovi u gradskim sredinama traže svetlije boje i modernije dizajne (najčešće se bela uzimaju jer su neutralna i uz sve se uklapaju), dok stanovi veće kvadrature i kuće ili vikendice, traže rustičan, klasični izgled sa upečatljivim bravama. Kao što ni stilovi u odevanju nisu za svakoga, tako isto i unutrašnja vrata. Izbor na tržištu je veliki, zato treba odvojiti dovoljno vremena da bi se o dizajnu dobro promislilo.

 

Vrata koja brinu o životnoj sredini

Priključite se globalnom trendu i zamenite stara vrata onima koja će brinuti o životnoj sredini. Ulažite u građu koja je poreklom iz obnovljivih izvora šuma i podržite proizvođača koji brine o resursima i otpadu. Sa druge strane, zamena stare stolarije novom koja savršano „dihtuje“ i koja je dobar toplotni izolator, drastično štedi utrošak energije u stanu, a samim tim i pomaže na svetskom nivou zaštite od klimatskih promena.

Lako održavanje štedi vreme

Tehnologije napreduju i nešto što je bilo aktuelno i važeće pre 10-15 godina, danas je prevaziđeno. Takva je situacija i kada govorimo o sobnim vratima. Stilovi, moda i tehnike izrade vrata se menjaju, kao i materijali od kojih su napravljena. To sve u mnogome štedi vreme prilikom održavanja i čišćenja. Vrata napravljena od različitih materijala (drveta, aluminijuma, medijapana) presvučena su folijom koja doprinosi kvalitetu, zaštiti i čini da se takva vrata lako brišu i održavaju. Više o tome saznajte na ovom linku.

 

Usavršena funkcionalnost

 Osim estetske funkcije, sobna vrata imaju i ulogu zaštite jer predstavljaju granicu između prostorija. Ispunjena najkvalitetnijom ispunom o kartonskog saća ili estrudirane iverice, ona bezbeđuju toplotnu i zvučnu izolaciju u prostorijama. Toplotna izolacija biće od presudne važnosti u vikendicama i prostorijama koje se ne greju, dok je zvučna izolacija veoma bitna u gradskim i prometnim sredinama. Na taj način kvalitetna sobna vrata mogu uticati na naš mir, na lak san i uopšte na mogućnost psihičke relaksacije.

Savremeni materijali takođe poseduju i odličnu zaštitu na vlagu, zbog čega su odličan izbor za kuhinjska ili kupatilska rešenja. Raniji standardi i običaji da jedna ista vrata bidu ugrađena u sve prostorije stana, više ne važe. Mnogo se više razmišlja, ne bi li se postigli što bolji i efikasniji rezultati.

Zbog svega ovoga, renoviranje stana mora uključiti i sobna vrata nove generacije. Osim što odmah ostavljaju bolji utisak, efikasnija su, od materijala koji se lako održavaju i koji su funkcionalni. Uz to možete birati i dizajn koji će u potpunosti osvežiti vaš životni prostor i učiniti boravak u njemu još prijatnijim.

    Povezane objave