Kežual garderoba za kreiranje modernog stajlinga

Kežual garderoba za kreiranje modernog stajlinga

Kežual garderoba počinje da osvaja apsolutni primat u svetu mode. Godine kada je moda bila primenjivana isključivo na skupim salonskim dešavanjima, u svojim preterano elegantnim i neudobnim formama su iza nas. Sa porastom važnosti društvenih mreža poruke ne kreiraju više samo mediji, već se njihova moć prebacuje na pojedince, pogotovo one koji uspevaju da svojim sadržajem dopru do širokog broja ljudi. Takvi pojedinci nazivaju se influenserima, i moda u poslednjih 5 godina više nije diktirana sa vrha modne industrije, već se modni kreatori, čak i oni najuticajniji okreću vibracijama ulice, i osluškuju modne influensere na društvenim mrežama, kreirajući ono što publika traži. Na taj način se udobnost i funkcionalnost dižu na pijedestal mode, i kežual postaje dominantan stil. Evo kako da u kreiranju svog stila prigrlite kežual stil.

Sportski stil

Sportski stil prerasta u svakodnevicu. Patike za trčanje više se ne nose samo pri ovoj sportskoj aktivnosti već i za odlazak u kupovinu i šetnju gradom, a modni influenseri ih sve češće nose u kombinaciji sa elegantnim dizajnerskim komadima. Sportski brendovi prave ih u svim bojama i oblicima. Na velika vrata vratile su se i trenerke, čak i one “šuškave” u živopisnim bojama kakve pamtimo iz devedesetih godina dvadesetog veka. Donji deo trenerki sa belim štraftama sa strane modni je hit već nekoliko sezona, a modne ikone ga nose čak i uz visoke potpetice. Sve ovo daje nam sjajnu mogućnost da začinimo svoje autfite po nekim udobnim komadom u kome ćemo se osećati kao da smo svakog trena spremni da potrčimo.

Izražavanje ličnosti kroz odeću

Modni stil služi da iskaže našu ličnost i to ne samo kada smo mladi, već i kao odrasle osobe. Odabirom određene palete boja, materijala i krojeva mnogo poručujemo ljudima oko sebe o nama. Dobar način da još eksplicitnije pošaljemo poruku je moderna digitalna štampa na majicama. Majice sa printom hit su u uličnim stilovima svih svetskih prestonica mode, a influenseri ih toliko vole da postoji uvreženo mišljenje da svako u svom garderoberu mora da ima bar jednu majicu živopisnog i zanimljivog printa. Odlična stvar kod štampe na majicama je i to što možemo osmisliti i spostveni print i natpis i tako još bolje predstaviti sebe kroz modu, pritom noseći nešto udobno.

Neočekivane kombinacije

Patike uz elegantnu haljinu i visoke potpetice na trenerku sa štraftama samo su neki od neočekivanih spojeva elegantne i kežual odeće. Modni gurui obožavaju da prave autfite tako da jedan komad umanji preteranu elegantnost drugoga ili da elegantnim komadom stilizuju kežual odevni komad. Na ovaj način najrazličitiju odeću možemo poneti u različitim prilikama, pa čak i obuti nešto sasvim udobno na gala veče.

Poslovni kežual

IT industrija i njen rapidni rast doneo je velike promene u svet poslovnog odevanja, i poslednjih decenija se kreira sasvim novi poslovni stil – biznis kežual. Kako se veliki deo konferencija i sastanaka iz konferencijskih sala prebacio u virtuelnu sferu, onlajn sastanci omogućili su kompanijama da popuste svoje dres kodove. Danas je na posao često u redu otići i u trenerci ili patikama, a modni dizajneri prave komade koji kombinuju poslovni i sportski stil, što mnogima omogućava da se na radnom mastu osećaju udobnije, pritom ne kupujući posebnu odeću za posao i ne gomilajući stvari u ormaru.

Odeća treba da služi nama, a ne mi njoj. Zbog toga ne treba da menjamo svoje preferencije i lišavamo se udobnosti da bismo obukli nešto, već treba da biramo isključivo one komade koji odgovaraju našim sklonostima i izgrađenoj estetici ličnog stila. Odavno je prevaziđen stereotip da na haljinu ne možemo nositi patike, tako da možemo pružiti sebi potpunu slobodu u osmišljavanju udobnih autfita u kojima ćemo se osećati lepo baš u svakoj prilici.

Avatar
LjiljanaB
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori