Koliko je bitno ulje za masažu?

Koliko je bitno ulje za masažu?

Koliko je bitno ulje za masažu? Zašto je bitan pravilan izbor ulja tokom masaže?

Živimo u vremenu koje je veoma stresno, napeto i gde se od nas traži da damo maksimum od sebe, na svakom planu, bilo privatnom, bilo poslovnom. Zbog toga ne čudi da je stres postao okidač za mnoge bolesti, i to ne samo psihoške, već i fizičke.

Visok krvni pritisak, stomačne tegobe u vidu lošeg varenja, glavobolje, migrene, poremećen rad štitne žlezde… – sve su to neke bolesti koje vrebaju od ubrzanog tempa života.

Zbog svega toga, potrebno nam je opuštanje, a najbolji način za to je upravo – masaža.

Dozvolite sebi uživanje barem jednom nedeljno, ako ne i češće, u mirisnim notama ulja za masažu, laganom, a ipak snažnom dodiru masera, koji opušta svaki napeti mišić na vašem umornom telu…

Ulje za masažu ima značajan efekat na primer, kod maderoterapije. Znamo da je maderoterapija masaža uz pomoć oklagija, gde je glavni cilj oslobađanje od celulita i skidanje neželjenih centimetara sa određenih delova tela, kao što je zadnjica, butine, stomak, ruke i slično.

Kada bi se maderoterapija radila bez ulja, to bi značilo daleko grublji dodir oklagije za maderoterapiju, pa bi to za klijenta moglo biti neugodno i bolno. Pošto se nanese ulje, kontakt između oklagije i tela klijenta postaje mekši, laganiji, blaži, tako da je prijatan. Ovo znači da se ni maser neće umarati, a vi ćete se osećati mnogo lepše i ugodnije.

Ulja za masažu imaju posebnu aromatičnost, koja utiče da se pre svega, psihički opustite i relaksirate. Mirisi su predivni, tako da bude sva čula, uvodeći vas u stanje ekstaze. Prijatna, mirišljava, a na dodir nežna, olakšavaju trenje, tako da ćete uživati kada ih maser nanese na svoje tople dlanove… Nakon toga, lagano će krenuti da klizi po vašim umornim leđima, ramenima, nogama, rukama…

Pored toga što deluje relaksirajuće, ulje za masažu ima efekat da hrani i neguje vašu kožu. Svaki dobar fizioterapeut ili maser, najpre će popričati sa vama o tome kakav je tip vaše kože i odabraće ono ulje za masažu koje je najbolje za vas.

Postoje ulja sa raznim mirisnim notama, koje su jako prijatne. To su, na primer, mango, pomorandža, vanila, višnja… – tako da ćete zaista uživati.

Isto tako, bitno je da je svako ulje koje se koristi za masažu odobreno za samu upotrebu i namenu.

Postoji dosta ljudi koji imaju suvu kožu. Za njih treba odabrati ulje koje hidrira kožu, ulazi u sve pore, i tako je neguje. Aktivni sastojci ulja su uvek pažljivo birani, za svaki tip kože. Isto tako, postoje ulja za masažu koja odgovaraju svim tipovima kože, pa se zahvaljujući tome svemu postiže maksimalno termalno i tonizirajuće dejstvo.

Takođe, korišćenjem ulja za masažu se pospešava cirkulacija, opuštaju se svi mišići, i ublažava se napetost, kako fizička, tako i psihološka.

Vi to zaslužujete – tretman kod vašeg masera, može da učini da se osećate mnogo bolje i da nakon toga budete kao preporođeni, spremni za sve izazove koji stoje pred vama. Nemojte trpeti stres, koji lagano ali sigurno uništava vaš organizam i borite se za svoje zdravlje prirodnim i zdravim metodama, a masaža je jedan od najboljih izbora.

 

Autor: Digitalni marketing – NetBitLab

Avatar
Pedja
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave