Koliko traju efekti faceliftinga?

Koliko traju efekti faceliftinga?

Generačno gledano, što je koža zdravija i mlađa, pa samim tim i elastičnija, to će i veći uspeh podmlađivanja biti. 

Mnogo je faktora koji utiču na krajnji rezultat, ali i dugovečnost faceliftinga – od kvaliteta same kože pacijenta koji se podvrgava proceduri, preko konkretne tehnike i umeća plastičnog hirurga koji izvodi tretman, ali stil života koji vodi pacijent. 

Generačno gledano, što je koža zdravija i mlađa, pa samim tim i elastičnija, to će i veći uspeh podmlađivanja biti. 

Međutim, trebalo bi uzeti u obzir još nekoliko faktora. evo i koji su faktori u pitanju: 

 

Rezultati mogu da variraju od osobe do osobe

Kada je u pitanju metoda plastične hirurgije koja se koristi, pojedine procedure za zatezanje lica koje samo zatežu opuštenu kožu obično ne daju kvalitetne rezultate koji su trajni koliko i oni koji se dobijaju pristupom koji je osmišljen da podigne i zateže i kožu i muskulaturu lica.

Sama metoda koja se koristi smatra se jednim od najbitnijih faktora za krajnji rezultat i trajanje efekta faceliftinga. U pojedinim ordinacijama, akcenat zatezanja lica je samo na spoljašnjem zatezanju, dok se ignorišu dublji slojevi lica koji su veoma bitni. 

U pitanju je pristup koji je zastareo i koji daje pootpuno neprirodne rezultate, ali i ožilljke i brzi povratak na pređašnje stanje koje je pacijent imao pre podvrgavanju proceduri faceliftinga. 

Najbolji efekti i najprirodniji izgled se postiže kada tehnike faceliftinga za fokus imaju zatezanje i dubljih slojeva lica. 

 

Koliko dugo traju efekti? 

Tehnika faceliftinga može da da efekat podmlađivanja koji, ako se odradi kako treba, može da vrati sat unazad i do 10 godina i da potraje još toliko. Ideja je da pacijenti izgledaju bolje nego pre podmlađivanja, što, ako se dobro odradi, znači da će za 10 godina imati lice kao u trenutku kada su se podvrgli proceduri. 

Međutim, da bi se ovo ostvarilo, važno je i da se pacijent pridržava instrukcija koje mu je predočio hirurg, a koji se najčešće tiču nege, ali i saveta koji se tiču vođenja zdravog stila života. Upotreba zaštitne kreme od sunca je jedan od najvažnijih saveta, čak i u zimskim mesecima, što je nešto što mnogi zanemaruju. 

Zatim je važna konstantna upotreba proizvoda za negu kože koju hirurg preporuči (najčešće su u pitanju medicinski proizvodi), kao i zdrava i uravnotežena ishrana. 

Ipak, na kraju krajeva, najbolju procenu koliko će efekti faceliftinga da traju daje sam hirurg nakon inicijalnog pregleda gde će uzeti u obzir trenutno stanje kože, kao i procedure koje dolaze u obzir. 

Važno je da u pitanju bude sertifikovani plastični hirurg koji će uzeti u obzir sve individualne karakteristike anatomije lica i kože u kontekstu ciljeva podmlađivanja lica.

Avatar
Marko
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori