Oklagije za maderoterapiju

Oklagije za maderoterapiju

Oklagije za maderoterapiju i čemu služi maderoterapija

Maderoterapija je postala planetarnu bum i hit, tako da se mnoge žene i sa naših prostora rado podrvrgavaju tretmanima koji, pre svega, daju veoma brze rezultate. Nema ničeg više frustrirajućeg nego kada vežbate danima i nedeljama, a nema gotovo nikakvog rezultata. Čak i onda kada smršate, ispostavi se da je to bio višak vode, a da se nisu istopile masne ćeliije…

Celulit je taj neprijatelj žena broj jedan, jer on više napada dame nego muškarce. Ili, možda je pravilnija definicija reći da se kod muškaraca celulit manje primećuje, pošto je njihova koža fiziološki deblja. Žene imaju tanju kožu, pa se lako primećuju naslage masti koje su formirane ispod, pa izgledaju kao narandžina kora, sa naborima, belim linijama i svim onim što nikako ne biste želeli da se vidi kada obučete bikini…

Postoje stepeni celulita, od prvog do četvrtog, i u zavisnosti u kom ste stadijumu, od toga će se birati broj tretmana za vas. Najbolji način da se celulit razbije nije da radite vežbe, već da se on direktno tretira, vrlo agresivno, i to oklagijama.

Oklagije za maderoterapiju kao što i samo ime kaže su i glavno sredstvo za maderoterapiju, i one nemaju nikakve veze sa kuhinjskim priborom, naravno. U pitanju su setovi alata, koji su anatomski prilagođeni delovima tela. Naime, dame dolaze sa željom da smanje butine i struk i stomak, kao i zadnjicu, i ovo je najčešći slučaj kada se radi maderoterapija. Interesantno je da su prvi rezultati vidljivi već nakon tri do pet dolazaka.

Dakle, pošto mogu da se tretiraju i masiraju veći delovi tela, tako mogu i oni manji i nežniji, kao što je podbradak, lice, nadlaktice… Znači, maderoterapija je efikasna za sve, jer se oklagije prilagođavaju svojim oblikom delovima tela. To znači da se jedna oklagija koristi za stomak i butine, a sasvim druga za podbradak i lice.

Jedno je zajedničko svim oklagijama, a to je da se na njih stavlja lak, i to se radi više premaza, pa se onda ne stvara iritacija kože i osećaj je prijatan. Lak ima svoj sertifikat, dozvolu za upotrebu i sve što treba da poseduje da bi se koristio pri radu.

Isto tako, koriste se i ulja za masažu, koja pored laka dodatno osiguravaju lakši kontakt između terapeuta, oklagije i klijenta. Naime, mnoge dame se plaše maderoterapije i pitaju da li taj tretman boli? Istina je da je veoma važno ko tretman izvodi, ali isto tako i tehnika rada koja se primenjuje, kao i alati – oklagije, ali i pomoćna sredstva kao što su ulja za masažu

Kada se sve lepo iskombinuje, a pri tome, vi nemate kontraindikacije za maderoterapiju, tada prijatan osećaj neće izostati, kao ni rezultati radi kojih ste i došli.

Kontraindikacije mogu da budu proširene vene, trudnoća, neke rane koje imate na koži i slično. Posavetujte se sa svojim lekarom ili terapeutom oko toga da li je maderoterapija dobra za vas, mada je u velikoj većini slučajeva sve u redu.

Celulit se razbija pod dejstvom anatomski prilagođenih alata, kao i snagom terapeuta, tako da je potrebno da dalje nastavite sa pravilnim načinom života i ishrane, da se isti ne bi vratio, ili da se ponovo podvrgnete tretmanima, barem preventivno.

Avatar
Pedja
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave