Prilikom uređenja kuhinja obezbedite dovoljno prostora za sve kuhinjske elemente

Prilikom uređenja kuhinja obezbedite dovoljno prostora za sve kuhinjske elemente

Za uređenje kuhinja u stanovima je potrebno obezbediti dovoljno mesta, pored prostranosti i dela za ručavanje, unutar kuhinjskih elemenata treba biti dovoljno mesta za tanjire, escajg i posuđe.

Odabirom kuhinja po meri, prostor će biti bolje iskorišćen uz ugradnju prostranih i širokih fioka i frontova koji se savršeno uklapaju uz celokupan enetrijer trpezarija. Savetuje se potpuno iskorišćenje praznog prostora na zidu, svih uglova uz ugradnju sigurnih visećih elemenata i fioka sa usporivačima. Ugradnjom prostranih fioka ukloniće se suvišne kutije za odlaganje escajga ili posuda sa začinima, krpa, daske za sečenje i svih drugih suvišnih dopunskih kuhinjskih elemenata. Savetuje se organizacija kuhinjskih elemenata u skladu sa potrebama, stepenom korišćenja i lakšeg održavanja celokupnih površina. 

Ugradite klizače na fioke radi lakše i bezbednije upotrebe

Fioke u kihinjama se često otvaraju i zatvaraju, pri čemu njihova dnevna upotreba ipak utiče i može prevazići sam kvalitet materijala. Upravo zbog očuvanja stabilnosti prilikom zatvaranja, ugrađuju se klizači za fioke, koji amortizuju težinu brzog mahinalnog zatvaranja. Upotrebom klizača za fioku, povećava se fleksibilnost, funkcionalnost i sigurnosna česta upotreba. U upotrebi su napredni mehanizmi koji usporavaju često naglo i brzo otvaranje fioka. 

Fioke ne bi trebalo opterećivati suvišnom količinom teškog escajga, već rasporediti težinu na veći broj fioka. U upotrebi su klizači sa kuglicama, koji povećavaju nosivost fioka, utičući dodatno na njihovu stabilnost. Sistem sa kuglicama na klizačima funkcionišu otvaranjem unutrašnjeg dela klizača prilikom otvaranja i njegovim vraćanjem unutar konstrukcije nakon zatvaranja. Za ugradnju klizača, neophodno je definisati brojnost fioka, njihovu širinu, dužinu a kod pojedinih i materijal frontova. Za određivanje dubine fioke, koriste se realne potrebe za odlaganje, savetuje se da poslednja u nizu fioka na ugradnim kuhinjama bude najdublja. Ona obično služi za odlaganje suvišnih stvari u kuhinji, pri čemu je njena upotreba svedena na minimum. 

Organizujte fioke tako da odišu preglednošću i rešenjima za praktičnu upotrebu

Fioke obično služe za odlaganje escajga, krpa, držača, sitnih kuhinjskih uređaja i stvari koje retko koristimo u upotrebi. Obično su fioke dizajnirane uz dovoljno slobodnog i otvorenog prostora bez ugrađenih pregrada. Iako često nemaju ugrađene pregrade, dodatna kupovina i ugradnja istih može olakšati posao organizacije posuđa. Uz pregrade se posuđe može klasifikovati prema stepenu upotrebe tako da posuđe sa escajgom koje svakodnevno koristimo bude uvek pri ruci. 

Fioke su često izrađene po željenim dimenzijama kupaca, naročito za izradu ugradnih kuhinja po meri. Gotovi elementi kuhinja, koji podrazumevaju frontove, radne površine i fioke, izrađuju se po određenim standardima i sertifikatima za sigurnu upotrebu. Kod gotovih kuhinja u salonima nameštaja, postoji kategorija bez ugrađenih usporivača odnosno klizača na fiokama i visećim delovima. Na osnovu navedenog, kupci mogu na osnovu konfiguracije elemenata odabrati željene klizače. U ponudi su raznovrsne dimenzije i promeri klizača sa prikazanim konstrukcijama i širfom proizvoda radi lakšeg poručivanja. 

Potrebno je znati dimenzije, dubinu i vrstu materijala na koga se klizači montiraju. Obično su u upotrebi medijapan sa elementima iverice, kao najpraktičnijih materijala. Klizači su skriveni unutar fioka ili visećih staklenih frontova, pri čemu boja nije presudna za njihov odabir. 

Avatar
Marko
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori