BiznisSavjeti

Kako se istaći na poslu kao kreativna osoba

U moru istih, budite nešto drugo - pa čak i na poslu! Privucite pažnju svojom kreativnošću na dobar način i unesite inovacije na radnom mestu uz pomoć naših saveta.

Sve ono po čemu se razlikujete od drugih može biti vaša potencijalna prednost – i u svakodnevnom životu, a naročito u poslu.

Iz tog razloga, iznalaženje pravog načina da se na radnom zadatku pokažete kao kreativac sa jedinstvenim i efikasnim načinom razmišljanja može dati fantastične rezultate, poput unapređenja, povišice ili premeštanja na radno mesto koje mnogo više odgovara vašim naklonostima i kapacitetima.

Uz ove savete, otkrijte kako se na poslu možete izdvojiti iz gomile i pokazati svoju kreativnost.

Slobodno pokažite inicijativu

Prvo i osnovno – oslobodite se straha i nemojte se stideti da iznesete nove ideje.

Na sastanku se javite za reč, i izložite ono što ste želeli smelo, razrađeno i promišljeno, puni samopouzdanja i sa spremnim odgovorima na potencijalna pitanja. Čak i da se desi da uvaže, ali ne i primene vaše predloge, poslodavci će primetiti da imaju vrednog zaposlenog koji se trudi da celu stvar sagleda iz različitih uglova, i koji razmišlja nekonvencionalno.

Ovo se može savršeno primeniti kada je u pitanju organizacija tim bilding aktivnosti – budite baš vi ona osoba koja će predložiti piknik umesto večere u kafani, ili odlazak u Zoološki vrt!

Istražite kreativna rešenja velikih kompanija

Neka svetsko tržište bude vaša trpeza i inspiracija!

Proučavajte iskustvo poznatih kreativaca koji su se proslavili u velikim i poznatim firmama i važnim projektima, i učite iz njihovog rada:

  • šta je prolazilo, a šta nije;
  • kako uneti malo mašte i u najstrože korporativne kutke;
  • u kojim se oblastima može eksperimentisati;
  • kako su inovacije delovale na klijente, publiku i potrošače;
  • kakvi su efekti izazvani.

Nemojte prepisivati, već se ohrabrite i pronađite novi pravac u kome ćete delati; razmišljajte šta biste vi uradili drugačije, kako biste uneli lični pečat u novi poslovni poduhvat. Proučavajući razne studije slučaja i kampanje, možda će vam se javiti jedinstvene ideje koje mogu proći za sledeći projekat – a što ste bolje informisani, to ćete uspešnije i raditi.

Uradite domaći!

Isprobavajte, istražujte, čitajte i učite, na poslu i van njega. Ovo vam neće teško pasti ukoliko volite ono što radite: što više približite hobije i interesovanja poslu, on će manje ličiti na posao.

Implementiranjem onoga što volite u ono što radite da biste preživeli doneće odlične rezultate, a pre svega, imaćete više elana i volje – što će se pokazati i u rezultatima. Novi programi i alati, informacije i veštine koje odjednom počnete da primenjujete u poslu će privući pažnju na dobar način, a ako se pokažu kao bolji od postojećih i uvedu kao redovna sredstva za rad, vaša kreativnost će se ceniti i steći ćete izvestan autoritet.

Razbijajte kalupe kada vam se pruža prilika

Ne trudite se da sputavate sami sebe i gurate se u kalupe koji su vam neudobni i tesni.

Umesto toga, stvorite sami okvire koji funkcionišu za vas i za vaše radno mesto; dokle god su zadaci dobro i na vreme urađeni, neće biti problema.

Imajte meru i odredite pravi trenutak

Nije svaki poslodavac otvoren za nove ideje, bar ne uvek, i nisu svi klijenti voljni da prepuštaju stvari ni najmanjem riziku.

Sačekajte pravo mesto, vreme ili projekat da se pokažete kako bi sve imalo efekta, jer u suprotnom možete ispasti neozbiljni, nametljivi ili smešni. Takođe, prvo ispipajte teren – u razgovoru sa nadređenima i predlozima manje smelih rešenja. Tako ćete znati dokle možete ići, a sa dobrim efektom.

U današnje vreme, svi traže vredne i kreativne zaposlene, zato se eksperimenata ne treba plašiti – primenite ih i predložite kad god možete, i posao će vam postati mnogo zanimljiviji nego što je do sada bio.

Oznake

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.