Ovi modeli automobila su bili pravi kiks auto kompanija

Ovi modeli automobila su bili pravi kiks auto kompanija

Retko ko će vas iskreno savetovati šta da ne kupite kada su u pitanju automobili, ali mi smo tu da vas vodimo u pravom smeru.

Tržište koje konstantno raste, a na kom su konkureti stotine kompanija,  je značajno otežalo odabir kola budućim vlasnicima. Iz tog razloga planiranje kupovine kola može trajati jako dugo, a ni to ne može garantovati uspeh.

Umesto da dobijete savet šta da kupite, što je jako teško jer svako ima svoje preferencije, mi vam dajemo savet šta definitvno da ne kupite. Pročitajte koji su to automobili bili pravi kiks auto kompanija, a u obzir su uzeti svi filteri počevši od pouzdanosti, testa vozila i zadovoljstva postojećih vlasnika. A ako ste kupili nešto sa ove liste, imajte na umu da za otkup starih automobila cena koju možete da dobijete ne mora biti uopšte loša, već sasvim dovoljna za buduću investiciju.

Reliant Robin

Ovo je kultni automobil koji je potpuno nefunkcionalan, a svoj epitet kultnog je dobio zbog tri točka koje poseduje. Tri točka su raspoređena tako što su dva pozadi i jedan napred što mu omogućava izuzetnu nestabilnost i nemogućnost vožnje koja premašuje 40 km/h. Činjenica je da oni koji ga nisu shvatili ozbiljno već ironično su oni koji su ovaj model učinili slavnim.

Lincoln Continental Mark IV

Kritičari nisu bili blagi prema ovom modelu kada su ga hladnokrvno prozvali hrpom smeća. Peta generacija vozila koja je važila za luksuzni ponos Amerike je ispala sve sem toga. Ovaj auto je ružan, glomazan, negraciozan i dosadan. Upoređuju ga automobilom kojim bi eventualno neki zlikovac iz crtaća bio zadovoljan. Po rečima čuvenog Džeremija Klarksona, ovaj automobil nema trunku preciznosti u sebi i izostalo mu je ono najbitnije, a to je sigurnost.

Citroën Pluriel

Pored činjenice da je automobil neverovatno ružan i da liči na automat koji izbacuje žvake, on je i izrazito nepraktičan. Dizajneri su, ne tako mudro, osmislili da vozači sami ručno rastavljaju krov što zahteva mnogo vremena. Da biste ga vratili u prvobitno stanje, morate da detaljno proučite uputstvo koje deluje kao LEGO priručnik. Možda najironičniji momenat je da kada rastavite automobil, te iste delove ne možete da stavite u kola jer prosto ne staju. Dakle, jedno veliko NE.

BMW X6

Sigurno ste se začudili što se nešto napravljeno u BMW industriji našlo na ovoj listi, ali za to nam je još jednom Džeremi Klarkson dao razlog koji ga je, između ostalog, opisao kao najgluplji auto na svetu. Naime, za ovaj automobil je rečeno da ne služi svojoj svrsi. Dizajniran je tako da se vozi kao limunzina, ali se istovremeno hvali visokim položajem sedenja poput terenca. Problem je što je u oba slučaja, zakazao na pola, niti je izuzetan kao terenac niti kao limunzina.

Lexus SC 430

Uzimajući u obzir da govorimo o Leksusu, znate da mu nisu sporni ni kvalitet izrade ni enterijer koji kod ove kompanije nikad ne zakaže. Problem su visoka očekivanja koja prirodno imate kada je ova marka automobila u pitanju. Sa svojom visokom cenom i vrtoglavom cenom održavanja, očekivanja su i iznad visokih, a ovde je problem što ćete dobiti pokušaj kombinovanja sportskog automobila sa motorom od 300 konja.

Eagle Premier

Sa ovim automobilom koji na prvi pogled uopšte ne izgleda toliko loše, problem je – sve. Kad uđete u ovaj automobil prvo što ćete primetiti je da je rađen bez imalo stila. Ako biste pomisli da je možda barem štedljiv – nije ni to. Za njega kažu da izgleda generično, apatično i izbledelo. Da bi ga do kraja dokusurili, kritičari ga smatraju simbolom ništavila i ravnodušnosti. To verovatno ne želite.

Rolls-Royce Corniche (1972)

Većina misli da ova marka ne može da pogreši, ali da ni oni nisu bez mane dokaz je njihov model Corniche. Ovaj automobil je težak čak 2,2 tone, ima 6.75 litarski V8 motor, ali su njegove performanse ipak potpuno razočarale. Tome je doprineo i besmisleni trostepeni automatski menjač. Ručno je pravljen i ima luksuznu kabinu, ali ni to mu nije omogućilo veće kotiranje. Šta više..

Sada kada znate šta da ne kupite, posvetite se svom idealnom automobilu. Ne zaboravite da pretažite sve forume i da se dobro raspitate jer sigurno ne želite da budete vozač, ponosni vlasnik, nekog automobila sa ovakvih listi. A saveti kako da uštedite u gradskoj vožnji, pročitajte ovde.

Anica
Anica
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave