Šta raditi po kišovitom danu?

Šta raditi po kišovitom danu?

Jesen ne mora da bude tako tmurna i dosadna, kada znate kako da se zabavite.

Sem ako niste pluviofil (osoba koja pronalazi mir i sreću u padanju kiše) onda vam jesenji dani teško padaju. Kiša nam često pokvari dan koji smo unapred isplanirali, a samim tim i rasoploženje. No, ne oklevajte, ne mora sve da bude tako tmurno kao i vreme napolju, uz sledeće načine za zabavljanje po kišovitom, sivom danu.

#1 Krenite sa čitanjem one knjige koju stalno odlažete

Svi mi imamo jednu knjigu koju želimo da pročitamo, ali usled svih drugih prioriteta i obaveza stalno odlažemo. Kišovit dan je idealan za čitanje dobre knjige, dok ste umotani u ćebe i pijete kuvano vino, kafu ili toplu čokoladu.

Čak i da nemate knjigu na koju ste bacili oko, neki magazin iz oblasti koja vas interesuje je dovoljan da odvrati misli sa lošeg vremena i da vas opusti.

#2 Savladajte novi recept

Kada ste već u kući, što ne biste isprobali neki novi recept za kolače ili tortu? Ne morate biti ekspert u kuhinji da biste se oprobali u kuvanju. Sam proces kuvanja značajno utiče na raspoloženje i deluje umirujuće, što čak nije najbolji deo – kada završite imaćete novi delikates koji možete pojesti sami, ili ako baš morate, podeliti sa nekim.

#3 Video igrice nisu samo za decu

Video igrice su najbolji način da vam vreme proleti dok se zabavljate. Izaberite neku dobru strategiju, akciju ili šta god volite i krenite sa igranjem! Ukoliko nemate igrice, a online ne možete da pronađete onu koja vam se dopada, postoje servisi za iznajmljivanje sony 4, koji će vam na kućnu adresu isporučiti sony playstation uz selekciju popularnih igrica. Najlepši deo je to što ne morate ni da napustite svoj dom.

#4 Razmazite sebe – napravite mali spa kod kuće

Uz kišovito vreme obično ide i pad energije, pa je potpuno razumljivo ukoliko vam se ne radi apsolutno ništa. Tada je pravo vreme da napunite kadu, upalite mirišljave sveće i provedite veče ili dan opuštajući se uz opojne mirise. Ukoliko baš želite da se razmazite, možete staviti i masku na lice i sipati čašu vina, za totalni užitak.

Posle kupke obavezno namažite mleko za telo i kremu za lice.

#5 Filmski maraton

Verovatno omiljena stavka sa liste mnogima. Bilo da pustite film koji ste već neko vreme želeli da pogledate, ili vaš omiljeni, postoji nešto opuštajuće u ležanju na kauču sa ćebencetom dok gledate film, a padanje kiše se čuje spolja. 

Možete pozvati i nekoliko prijatelja, i uz piće i grickalice organizovati kviz vezan za film koji ste odabrali i veče provesti sa njima. 

#6 Očistite stan / kuću

Ne tako umirujuć predlog, ali svakako produktivan! To što napolju pada kiša, ne mora da znači da morate biti pasivni. Pustite omiljenu plejlistu, i krenite sa čišćenjem stana. Možete čak i očistiti jednu sobu po izboru, ili paralelno čistiti dve. 

Dok vam je uključena mašina za pranje veša, operite sudove. Obavezno zamenite posteljinu, i na kraju produktivnog dana se bacite u mirišljav krevet, srećni i zadovoljni jer vam je stan čist a dan bio ispunjen.

#7 Napravite dobru plejlistu, sedite u auto i vozite

Ukoliko nije nevreme napolju, već samo pada kiša, vožnja uz omiljenu muziku može biti itekako prijatna. Možete se voziti po prirodi, ili do nekog mesta koje ste želeli da vidite, ili jednostavno tu po kraju dok vozite polako i bez žurbe. Ovakva vožnja deluje uspavljujuće, pa ne sumnjamo da ćete nakon vožnje spavati kao mala beba, ušuškani dok kapljice udaraju u prozor vaše spavaće sobe.

Šta god izabrali od predloga, ili ako ste se odlučili za nešto van naše liste, ne dozvolite da vam malo kiše i sivila upropasti dan, i što je navašnije od svega – raspoloženje.

Avatar
Anika
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori