Životne situacije kada vam je neophodan advokat

Životne situacije kada vam je neophodan advokat

Kako biste sprečili eventualne neprijatne situacije i izborili se za svoja prava, razmislite o konsultacijama sa advokatom.

Pri prvoj pomisli na angažovanje advokata, mnogi odmah pomisle na krivične postupke i mogući odlazak u zatvor. Međutim, sve su češći slučajevi kada je potrebna konsultacija sa advokatom kako bi se izbeglo kršenje zakona ili upadanje u problematične situacije. Bilo da se sami spremate za određeni postupak ili želite da osigurate svoja prava i imovinu, sve ovo nosi određene zakonske činjenice koje ne možete da znate bez dobrog advokata. Ponekad je bolje biti upoznat sa svim što vas čeka kako biste bili sigurni da ćete biti zaštićeni i da ćete uraditi sve što je u vašoj moći kako biste postigli najbolji rezultat.

Razvod braka i starateljstvo

Ovo je jedna od situacija u kojoj vam je potreban advokat i ukoliko želite da se izborite za svoja prava i osigurate da će neko imati vaše najbolje interese na umu, potrebno je da se konsultujete sa advokatom pre no što započnete ovaj proces. Bilo da želite da se izborite za imovinu stečenu u braku, osigurate da će sve proći mirno ili smatrate da ćete biti oštećeni tokom procesa, uz dogovor sa advokatom možete da postignete mnogo toga. Uz to, kada su u pitanju deca i starateljstvo, ne treba rizikovati jer su često odluke suda konačne i najbolje je da odmah presuda bude u vašu korist kako bi deca bila na prvom mestu.

Kupovina nekretnine

Ukoliko kupujete stan preko agencije, biće vam obezbeđen ugovor od strane advokata, međutim, i u ovakvim situacijama se dešava da pojedinosti neće ići u vašu korist. Pošto većina ljudi ne čita ugovor verujući agenciji, ponekad se desi da određene tačke ugovora ne idu u korist kupca te je potrebno proveriti sve pre potpisivanja. Sa druge strane, ukoliko prodajete ili kupujete stan od fizičkog lica, čak i od nekoga koga lično poznajete, uvek je bolje napraviti ugovor uz konsultaciju sa advokatom kako biste bili sigurni da ćete biti zaštićeni i vi i vaša imovina i da nećete imati problema u budućnosti.

Parnični postupci

Ovo je najčešći slučaj u kom je prisustvo advokata neophodno i preko potrebno. Ovakvi postupci zahtevaju detaljnu pripremu i konsultacije tokom kojih će vas advokat savetovati i prolaziti sa vama kroz slučaj. Kada je u pitanju postupak koji će voditi dobar advokat, Novi Sad se izdvaja kao grad sa bogatom advokatskom tradicijom i stručnjacima u svim oblastima prava. Oni koji se odluče za ove usluge dobijaju garantovano najbolje vođenje slučaja tokom kojeg će biti izvršena detaljna analiza postojećih dokaza i najbolja strategija za dobijanje slučaja. 

Naknada nematerijalne štete

Ova vrsta naknade zahteva detaljnu analizu slučaja i poznavanje prava koja građani Srbije imaju te je nemoguće samostalno se pripremiti za ovaj postupak. Uz advokata ćete se upoznati sa vašim pravima, kako da se pripremite za postupak i ukoliko dođe do davanja iskaza, koji je najbolji način da se za to pripremite. Za ovakve situacije vam je potreban advokat koji ima iskustva u ovakvim slučajevima te će moći da vam ukaže na moguće ishode slučaja na osnovu činjenica.

Povreda radnog prava

Ovakvih slučajeva je sve više sa raznim kampanjama kako bi se zaštitili svi oni koji su dobili otkaze neosnovano ili za žene koje su pre ili nakon korišćenja trudničkog i porodiljskog bolovanja dobile otkaz. U ovakvim situacijama ne postoji drugo rešenje nego pokretanje postupka protiv poslodavca kako bi se utvrdili uzroci i posledice nastali povredom radnog prava. Kako se ovde radi o jednom delu zakona koji je potpuno nepoznat građanima, uz advokata možete da saznate da li imate šanse u ovom postupku i na koje načine se on može rešiti.

Angažovanje advokata nije komplikovan posao i postaje sve češća praksa u većini situacija kada je povreda nekog prava ili zakona u pitanju. Kako biste sprečili eventualne neprijatne situacije i izborili se za svoja prava, razmislite o konsultacijama sa advokatom ukoliko za to postoji potreba.

Avatar
LjiljanaB
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori