Sedam bespotrebnih stvari koje mame pružaju prvim bebama

Sedam bespotrebnih stvari koje mame pružaju prvim bebama

Obično su s prvom bebom roditelji posebno oprezni, što nije uvijek osobito dobro. Zato vam donosimo najčešće stvari koje mame rade svojim bebama, a kada stigne drugo dijete, ili čak i ranije, shvate da su potpuno bespotrebno radile neke stvari i gubile vrijeme i energiju.

1. Tjeranje djeteta da jede više nego što mu je potrebno

Maloj djeci zapravo ne treba previše hrane da bi zadovoljili potrebe svog organizma, no roditelji to često ne vide. Moljakanje ili tjeranje djeteta da jede ili čak potpuna kapitulacija i dopuštanje djetetu da živi na slatkišima samo kako bi pojelo dovoljno hrane (za vaše pojmove) – vrlo brzo ćete shvatiti da ovom taktikom ne pomažete djetetu. Kada bude gladno, jest će, stoga ne koristite ovu rečenicu kao kaznu, nego kao činjenicu.

2. Bespotrebno buđenje djeteta

Budite dijete jer je vrijeme hranjenja? Ili igre? Ili se bojite da neće moći spavati noću? Došli su gosti koji žele vidjeti dijete? Nijedan razlog nije dovoljno dobar da biste probudili bebu koja mirno spava. Tko je želi vidjeti, može to učiniti i dok spava, a ionako je suludo očekivati da će se beba ludo zabavljati s gostima. Ako se želite umjesto mirnog ispijanja kave brinuti o razdražljivoj bebi koja je prisilno prenuta iz sna, izvolite.

3. Perete sve što padne na pod

Postoji jedna šaljiva izreka kako roditelj kada prvo dijete pojede nešto s poda vodi dijete na hitnu, drugom djetetu tek ispere usta, a za treće se pita je li mu uopće potreban ručak. Otprilike tako to i funkcionira. Razumljivo je da nećete dopustiti djetetu da ima pristup prljavim stvarčicama, ali u vlastitu domu djetetu neće biti ništa. 

4. Dječija hrana

Povrće iz ekološkog uzgoja za domaće kašice zamijenit će ono koje je dobro i vama ili ćete jednostavno djetetu s vremenom vilicom usitniti hranu koju i vi jedete i gledati ga kako raste i lijepo se razvija.

5. Promjena pelena

Prvom djetetu ćete mijenjati pelenu istog trenutka kada primijetite da se popiškilo, dok će s drugim djetetom to morati pričekati dok riješite sve druge neodgodive obaveze.

6. Kupovina skupe odjeće za bebu

Dok ćete s prvim djetetom poželjeti imati baš sve te neodoljive kompletiće u ormaru, kasnije ćete shvatiti da to baš i nema nekog smisla. Osim što dijete sve vrlo brzo preraste, nema potrebe da odjeća koju dijete svakodnevno bljucka, žvače i u kojoj puzi po podu bude posebno kvalitetna.

7. Previše brige

Dok prvom djetetu nećete dopuštati gotovo ništa, vrlo brzo ćete shvatiti da život pod staklenim zvonom nije dobar za vaše dijete.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave