Top 10: Najpoznatije svetske marke muških košulja

Top 10: Najpoznatije svetske marke muških košulja

Košulja je jedan od najvažnijih odevnih predmeta za muškarca koji mu pomaže da poboljša atraktivnost i šarm i da snažnije istakne svoju ličnost.

 „Odelo čini čoveka. Goli ljudi imaju ili veoma malo, ili uopšte nemaju uticaja u društvu“

Mark Twain, američki pisac

Bilo da se pripremate za formalni poslovni sastanak, za običan izlazak, ili za večernji izlazak sa vašom voljenom, košulja je bez ikakve sumnje glavni favorit u izboru odeće koju ćete obući. Košulja je jedan od najvažnijih odevnih predmeta za muškarca koji mu pomaže da poboljša atraktivnost i šarm i da snažnije istakne svoju ličnost.

Zbog toga košulje uživaju ogromnu popularnost širom sveta i postoji na hiljade svetskih brendova košulja, i stalno se pojavljuju novi. Kod nas su zadnjih godina jako popularne Roberto Baressi košulje, dok na svetskom tržištu za nekim brendovima košulja vlada prava pomama.

Ovo je lista 10 najprodavanijih marki muških košulja na svetu.

#10 Burberry košulje

Burberry je luksuzna britanska modna kuća osnovana daleke 1856. godine, nazvana po njenom osnivaču Tomasu Barberiju. Oni proizvode kvalitetnu mušku i žensku odeću, a muška kolekcija obuhvata košulje, klasične kapute, jakne, majice, veš i druge proizvode. Burberry je najpoznatiji po svojim klasičnim kaputima, ali takođe imaju i sjajnu kolekciju muških košulja koje se danas smatraju klasikom u svetu mode. Jako su popularne među slavnim ličnostima. Često ih nose i članovi britanske kraljevske porodice. Kompanija poseduje preko 500 prodajnih objekata u više od 50 svetskih zemalja i spada u jedan od najprodavanijih svetskih brendova košulja.

#9 Zarra košulje

foto: zara

foto: zara

Zarra je španski modni brend koga su 1975. godine osnovali Amancio Ortega i Rosalia Mera. Oni su vrhunski majstori u proizvodnji svetske klase muških košulja. Kompanija svake godine pokreće oko 12.000 novih dizajnerskih rešenja, kako bi održala svoju modnu liniji svežom i aktuelnom. Svoje trgovine Zara ima u 88 zemalja sveta, u kojima postoji više od 2.100 prodajnih objekata. Na Forbsovoj listi najvrednijih robnih marki sveta Zara je zauzela 53. mesto.

#8 Hugo Boss košulje

Kompaniju je 1930. godine pokrenuo Hugo Boss, po kome je i dobila ime. Ovaj nemački luksuzni modni brend nudi širok asortiman muške odeće koji uključuje košulje, odela, jakne, kapute, majice i još mnogo toga. Osim odeće, Hugo Boss takođe proizvodi i druge muške proizvode, od satova do parfema. Od 2016. godine kompanija ima 1.100 maloprodajnih trgovinskih objekata u mnogim svetskim zemljama.

#7 Banana Republic košulje

Banana Republic je proizvođač moderne, visoko kvalitetne i prefinjene odeće i aksesoara za muškarce i žene.  Ova modna kuća posluje u sklopu The Gap, Inc., američke multinacionalne kompanije za trgovinu odećom i priborima. Muške košulje koje proizvodi Banana Republic odlikuju se po vrhunskom kvalitetu i prefinjenom stilu. Kompanija ima preko 600 svojih prodajnih objekata u više od 30 zemalja sveta.

#6 Ralph Lauren (Polo) košulje

Ralph Lauren, američki modni dizajner i bogataš, otvorio je svoju modnu kompaniju 1967. godine i nazvao je po sebi. Danas je Ralph Lauren vrhunska modna kuća poznata pre svega po kultnim Polo majicama. Takođe, brend Ralph Lauren je poznat kao jedan od najprodavanijh brendova muških košulja u svetu, kao i po visoko kvalitetnim, prelepim odelima za muškarce. Vrednost kompanije procenjena je na oko 6,6 milijardi dolara.

#5 Gucci košulje

Gucci je luksuzni italijanski modni brend poznat po visokokvalitetnim proizvodima, poput satova, nakita, cipela, torbi i kaiševa. Takođe, Guči dizajnira i košulje za muškarce i žene. Kompaniju je osnovao modni dizajner Guccio Gucci 1920. godine u Firenci, a do danas se ona razvila u istaknutog lidera u modnoj industriji, i proizvodi neke od svetski najcenjenijih linija muških košulja. Vrednost brenda ove kompanije procenjuje se na 12,4 milijarde dolara.

#4 Armani košulje za muškarce

Jedna od najpoznatnijih svetskih modnih kuća, karateristična po proizvodnji odeće i aksesoara vrhunskog kvaliteta, italijanska robna marka Armani na tržištu se pojavila 1975. godine. Njen osnivač i vlasnik je čuveni modni dizajner Đorđo Armani, a sedište kompanije je u Milanu. Armani je svetski lider u oblasti mode, proizvođač elegantne, moderne i sofisticirane odeće, obuće, parfema, kaiševa, naočara i raznog pribora, i već dugi niz godina dominira evropskom i svetskom modnom scenom. Više modnih brendova vrhunske svetske klase potiče iz Armanija. Kompanija Armani ostvaruje godišnji promet od oko 3 milijarde dolara i zapošljava 9.000 radnika.

#3 H&M košulje

foto: H&M

foto: H&M

H&M je švedska multinacionalna modna kompanija i bavi se proizvodnjom i prodajom pristupačne robe za ljude svih generacija. Kompanija nudi širok asortiman robe najboljeg, trajnog kvaliteta po povoljnim cenama, posluje u 62 svetske zemlje, poseduje više od 4.000 prodavnica i ima 132.000 zaposlenih. H&M proizvodi i plasira muške košulje, pantalone, aksesoare… Od svog osnivanja 1947. godine do danas, H&M se razvio u drugu po veličini trgovinu odeće u svetu i poseduje 7 milijardi dolara sopstvenog kapitala.

#2 Louis Vuitton košulje

Jedan od vodećih modnih brendova u svetu, francuska multinacionalna kompanija Louis Vuitton, bavi se prozvodnjom odeće za muškarce i za žene, kao i proizvodnjom luksuznih torbi i aksesoara, obuće, sunčanih naočara, nakita i satova. Važi za najskuplji brend na svetu. Ukupna vrednost robne marke Louis Vuitton dosegla je cifru od 28,1 milijardu dolara. Posluju u 50 zemalja i imaju oko 460 maloprodajnih objekata.

#1 Lacoste košulje

Francuska modna marka Lacoste pokrenuta je 1933. godine, a njeni osnivači bili su dvojica tenisera, Rene Lacoste i Andre Gillier. Lacoste se bavi proizvodnjom i prodajom visokokvalitetne odeće, obuće, satova, naočara, parfema, ali je bez ikakve sumnje u svetu najpoznatija po svojim polo majicama. Takođe, Lacoste muške košulje su najprodavanije na svetu, a poznati su i po svojoj liniji elegantne odeće. Lacoste ima svoja predstavništva u 110 svetskih zemalja i godišnje proda preko 50 miliona odevnih predmeta.

    Povezane objave