Vikend u Beogradu bez sopstvenog vozila

Vikend u Beogradu bez sopstvenog vozila

Kako se najbolje organizovati u Beogradu bez sopstvenog automobila

Nekada davno, pre par decenija, automobil je smatran luksuzom, i imali su ga samo imućniji građani. U današnje, savremeno doba, auto je potreba modernog čoveka, jer se ne može funkcionisati, ni živeti brzim tempom, ukoliko nismo motorizovani.

Uzmimo za primer da živite u nekom gradu u unutrašnjosti Srbije ili u Vojvodini, ili možda dolazite iz inostranstva. Koje su vaše opcije da budete mobilni u svakom trenutku i da ne zavisite od svojih domaćina kod kojih ste odseli?

Pre svega, potrudićete se da koristite usluge javnog gradskog prevoza. To može da znači da ćete na svakoj autobuskoj stanici izgubiti od petnaest minuta do pola sata, i da ćete se gušiti u vozilima koje nemaju uključene klime ali zato pokupe veliki broj putnika i uvek je gužva.

Sledeća opcija jeste da koristite usluge taksija. Ovo jeste veoma komforna varijanta, ali ne i za vaš novčanik. Naime, taksi je jako skup, i pre svega ćete platiti start, a onda i svaki pređeni kilometar. Takođe, ako izađete da nešto završite, moraćete taksisti da platite i to čekanje. Ovo je zaista najskuplja varijanta koju većina ljudi izbegava.

Najbolja varijanta za vikend u Beogradu bez sopstvenog vozila jeste da iznajmite automobil preko rent a car Beograd agencija. To bi značilo da birate vozilo koje je u njihovoj ponudi a najviše vam se dopada po izgledu, brendu i po performansama. Korisno je da znate da su automobili koje poseduju rent a car agencije redovno održavani, da su prošli sve tehničke preglede i kontrole, tako da možete da budete sasvim opušteni i bezbedni u vožnji.

Da biste iznajmili vozilo, morate da imate važeću ličnu kartu ili pasoš, kao i gotovinu ili karticu, radi ostavljanja depozita. Depozit je nužan, zbog toga što tokom vožnje može da dođe do neke štete, ili nepredviđene situacije.

Na cenu najma vozila utiče to da li želite da sami upravljate automobilom ili će to mesto vas činiti vozač, koji može da bude mlad ili stariji, kao i broj dana za koji iznajmljujete auto. Neke agencije se tako osiguravaju što limitiraju, tj. ograničavaju broj pređenih kilometara, i doplaćuje se ako želite da prelazite granicu i slično.

Ukoliko imate malu decu koja će se voziti u kolima, tada vam može biti omogućeno dečije sedište, kao i korišćenje wifi hotspota… Kao što vidite, sve pogodnosti su tu, da biste se osećali maksimalno prijatno i opušteno.

Ne morate nigde da žurite, auto koji ste iznajmili vas uvek čeka, tako da se možete zadržati u provodu do kasnih sati, ne mareći da li ima javnog gradskog prevoza ili da li ćete moći da nađete slobodno taksi vozilo.

Vikend u Beogradu bez ličnog auta može da bude zaista pravo uživanje ako se odlučite za usluge beogradski rent a car agencija, jer ste time sasvim slobodni, pokretni i u mogućnosti da stignete gde god i kada god poželite. Najbolje od svega je što ne zavisite ni od koga drugog, već ste samo dužni da izmirite troškove koji su unapred dogovoreni ka rent a car agenciji, kao i da budete pažljivi pri vožnji da ne biste načinili neku neželjenu štetu.

Autor: SEO optimizacija sajta

Avatar
Pedja
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori