Utjecaj mirisa za bolje raspoloženje

Utjecaj mirisa za bolje raspoloženje

Za bolje raspoloženje postoje mirisi s jasno izraženim utjecajem na psihu čovjeka. Prema najnovijim spoznajama, mirisi preko nosa izravno djeluju na središnji živčani sustav. Tko se razumije u mirise može korištenjem mirisa snažno djelovati na vlastito raspoloženje, ali i na raspoloženje svoje okoline. Prilikom kupnje mirisa za bolje raspoloženje trebali biste voditi računa da oni sadrže isključivo prirodne supstance. Naime, umjetni mirisi za bolje raspoloženje imaju znatno slabiji učinak na psihu čovjeka. Onaj tko radi sam mješavine mirisa za bolje raspoloženje, morao bi ih miješati tako da ni jedan od njih ne bude dominantan.

 • Miris za pojačanje ljubavne strasti: Za tu je svrhu najbolja mješavina mirisa đumbira, cimeta, ylang-ylanga i ruže. Kombinacija za bolje raspoloženje ima najbolji učinak ako se uriba u kožu iza uha i ispod ruku.
 • Miris za poboljšanje raspoloženja: Miješaju se mirisi koriandera, mrkve, đumbira, lavande, mandarine i matičnjaka. Ljudi skloniji depresiji morali bi imati uvijek kod sebe bočicu s takvim mirisom za bolje raspoloženje.
 • Miris za podizanje aktivnosti: Kod psihičke iscrpljenosti brzo pomaže mješavina mirisa načinjena od lavande, matičnjaka, nerolia, koriandera i đumbira. Najbolje je nanositi ga na vrat ili izravno ispod nosa.
 • Miris protiv straha: U ovu kombinaciju za bolje raspoloženje ulaze esencije estragona, naranče, ysopa, ružmarina, thymiana i zelja. Najbolje je nakapati nekoliko kapi te mješavina na grkljan ili na žilu kucavicu.
 • Miris za povećanje koncentracije: Mješavina se sastoji od mirisa karanfila, nerolija, ružmarina, bazilikuma i bergamota. Nanosi se na bradu ili na gornju usnu.

Osim korištenja mirisa, pročitajte još neke druge savjete stručnjaka za bolje raspoloženje

Kralješke operirati samo u krajnjoj nuždi

Ponekad se čovjek jedva kreće. Bolovi u kralježnici su nesnosni i ubrajaju se među najteže što postoje. Od njih osobito pate Ovnovi, Lavovi, Djevice, Jarci, Vodenjaci i Ribe. Ipak, kralješke treba podvrgnuti operativnom zahvatu tek u krajnjoj nuždi. Kad već zaprijeti kočenje ruku, odnosno nogu. Savjetuje to dr. A. Reichelt sa Sveučilišne klinike u Freiburgu.

Tri četvrtine takvih teškoća može se uspješno liječiti mirovanjem u krevetu, masažama, toplim oblozima ili elektroterapijom. Od 120 pacijenata koji su na takve načine bili liječeni u Freiburgu, njih 74 posto bilo je s postignutim rezultatom jako zadovoljno, a svi su, bez operativnog zahvata, relativno brzo opet bili radno sposobni.

Magnus
Magnus
AUTHOR
PROFIL

  Povezane objave

  Preporučujemo

  Top autori