Napravite čaj koji topi kilograme i ubrzava metabolizam

Napravite čaj koji topi kilograme i ubrzava metabolizam

Ovaj čaj je veoma zdrav, odlično sagorijeva masne naslage sa stomaka, butina i zadnjice i ubrzava metabolizam. Zahvaljujući sastojcima – zelenom čaju, lovorovom listu i cimetu, veoma je djelotvoran.


Zeleni čaj se u Kini već vijekovima koristi u liječenju različitih zdravstvenih problema. Razlog zašto je dobar kod gubljenja viška kilograma je taj što je bogat katehinima za koje se smatra da su zaslužni za sagorijevanje masnih naslaga. Također, zeleni čaj sadrži veliku količinu epigalokatehin galata, koji ubrzava metabolizam i posebno daje rezultate onda kada vježbate.


Sa druge strane, cimet također pomaže u sagorijevanju masnih naslaga i veoma je zdrav. Cimet pretvara glukozu u energiju, a ne u masnoću. Uz to, spušta nivo šećera u krvi i utiče pozitivno na rad našeg metabolizma.


Lovorov list također ubrzava metabolizam, dobar je za probavu, smanjuje stres i anksioznost koji utiču na pojavu viška kilograma.


Kombinacija ova tri sastojka je pun pogodak za brzo mršavljenje, ali se podrazumijeva da pored čaja vaša ishrana treba da bude izbalansirana i da budete fizički aktivni.


Da bi napravili ovaj čudesni napitak koji će istopiti vaše kilograme, potrebno vam je slijedeće:

  • ravna supena kašika zelenog čaja
  • 1 štapić cimeta
  • 3 lovorova lista
  • 800 ml vode

Priprema i konzumiranje

Prokuhajte vodu i sklonite je sa šporeta. Dodajte cimet, lovorov list i zeleni čaj. Ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim procijedite.


Potrebno je konzumirati tri šolje čaja dnevno. Rano ujutru, čim ustanete, na prazan stomak, popijte prvu šolju. Drugu šolju popijte odmah poslije doručka, a treću uveče, neposredno prije spavanja.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori