Nega lica u skladu sa godinama

Nega lica u skladu sa godinama

Odlučili ste da je sada pravo vreme da kupite antirid kremu. Super, ali kako odabrati pravu kremu?

Sastojci krema za bore oko očiju

Ulaganje u dobru kremu protiv starenja je od vitalnog značaja za održavanje mladosti i zdrave kože lica.

Kada birate antirid kremu, veoma je važno odabrati kreme koje imaju laganu konzistenciju, ali koje sadrže i teške sastojke za hidrataciju i sjaj.

Ne postoji univerzalni savet kada je kupovina antirid kreme u pitanju (setimo se početka ), jer nije svačija koža ista, a sa druge strane i godine su veoma bitne. Kada kupujete vašu antirid kremu , ono čime bi mogli da se vodite jeste da to budu kreme na prirodnoj bazi, sa sastojcima koji ne bi dodatno oštetili vaše lice.

Neke od krema protiv starenja  sadrže sastojke kao što su kamilica, koja jako dobro utiče na smanjenje napetosti i ima umirujući efekat. Sastojci koji se još mogu naći u kremama za oči su i mediteranske alge, koje imaju snažna anti – aging svojstva, vitamin B, C i E, pomažu vašoj koži i  čine je veoma čvrstom i glatkom.

Ako ste trenutno u vašim dvadesetim godinama,  onda je pravo vreme za početak korišćenje antirid kreme. Kada govorimo o borama, ključ je prevencija. Vi ste sada u prednosti, jer ste na vreme postali svesni i brinete o svojoj lepoti.

Na ovaj način ćete sačuvati svežinu kože i usporiti neizbežne znake starenja. To bi trebalo da budu anti aging kreme laganije strukture, koje će na prvom mestu hidrirati vašu kožu, a sa druge strane imaju i preventivnu funkciju.

U vašim tridesetim godinama sigurno su se pojavile prve bore negde na licu, moguće je da će to prvo biti oko očiju. Tada je najbolje koristiti antiride namenjene borbi protiv prvih znakova starenja. Preporučuju se antirid kreme lagane teksture sa efektom hlađenja, koje sprečavaju razgradnju kolagena i povećavaju zaštitu ćelija.

Ako ste u četrdesetim godinama ili ste prešli ove godine, kreme protiv starenja su sada dosta jače i bogatije, što se tiče sastojaka. Kada kupujete antirid kremu potražite  sledeće sastojke:

  • Q 10 – koenzim koji direktno utiče na vidljive znake starenja. Ovo je bitan sastojak za vas i vašu kožu u ovim godinama
  • Hijaluron  jedan od najvažnijih sastojaka antirida, utiče na  elastičnost i hidriranost kože
  • Retinol stimuliše proizvodnju kolagena, čini kožu čvrstom i zategnutom.
2 komentara

    Povezane objave