EdukativnoIstraživanjaNaukaSciTech

Otkrijte što krvna grupa govori o vašoj ličnosti

1. Krvna grupa 0

Osobe s krvnom grupom 0 imaju duplo više šanse da privuku određene vrste komaraca nego ljudi s drugim krvnim grupama, otkrila je studija Japan’s Institue of Pest Control Technology.
Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol dulje zadržava u organizmu, a može proizvesti sve od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene, piše Zadovoljna.

2. Krvna grupa A

Časopis Neuropsychobiology je objavio kako osobe s krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

“Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930-tih godina prošlog stoljeća, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne”

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni poduzeti što god je potrebno bez obzira na osobnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost te lojalnost.

3. Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament još od 1930-tih godina prošlog stoljeća, a posebno ih fasciniraju osobe s krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.
Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. S druge strane, osobe s ovom krvnom grupom mogu biti sebične i nepredvidljive.

4. Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Neurology.

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa. S druge strane riječ je suosjećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji bez da izgube svoju individualnost.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.