Pet korisnih efekata bijelog luka na kožu

Pet korisnih efekata bijelog luka na kožu

Bijeli luk mnogi vole kao dodatak hrani, ali on ima i nekoliko korisnih efekata koji se odražavaju na kožu.

Liječi organizam

Poznato je da bijeli luk liječi organizam od mnogih bolesti, ali može biti jako koristan za kožu jer ima antibakterijska svojsta, usporava starenje i čini kožu zdravom i sjajnom.

Pomaže u uklanjanju akni

Sve što vam je potrebno jeste nekoliko komadića bijelog luka koje trebate zgnječiti kako biste dobili sok. Taj sok nanesite na na mjesta na kojima se nalaze akne, ostavite tako pet minuta te isperite. Uvidjet ćete da će se smanjiti crvenilo i mrlje.

Smanjenje pora

Izgnječite jedan komadić bijelog luka i pomiješajte ga s paradajzom te tu mješavinu nanesite lice, a potom isperite nakon deset minuta. Mješavina će smanjiti pore i očistiti kožu.

Smanjuje strije

Pomiješajte sok bijelog luka s maslinovim uljem i tu mješavinu zagrijte, a potom njom masirajte dijelove tijela na kojima imate strije. Taj proces ponavljajte nekoliko dana, brzo ćete uočiti pozitivno djelovanje.

Umiruje upalu kože

Neki ljudi imaju problema s kožom u vidu crvenila koje se pojavljuje na tjemenu, laktovima i koljenima, a ta mjesta obično svrbe. Nanošenje bijelog luka će pomoći jer on ima antiupalna svojstva.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave