EdukativnoLifestyleMagazinSavjetiZanimljivostiZdravlje

Prirodnim lijekom izliječite hemoroide

Hemoroidi su jedno od najrasprostranjenijih obolenja. Prema statističkim podacima od hemoroida pati 12% stanovništva. Podjednako se javljaju i kod žena i kod muškaraca. Visok efekat lečenja hemoroida možete postići receptima tradicionalne medicine.

Donosimo vam recept efikasne domaće masti za lečenje hemoroida, koja se brzo priprema, a pomogla je mnogim ljudima da se oslobode od ove neprijatne bolesti.

Za pripremu ove masti biće potrebno:

  •  1 supena kašika meda
  •   10 gr isitnjenog propolisa
  •   50 ml bilo kojg biljnog ulja (najbolje maslinovo)
  •   50 gr kvalitetnog pčelinjeg voska

Priprema masti:

1 kašiku meda pomešajte sa 10 g isitnjenog propolisa. Smesu izgnječite drvenom kašikom u staklenoj posudi, do nastanka homogene smese.

Pre upotrebe, propolis držite nekoliko sati u frižideru, da se stvrdne. Na taj način lakše ga je isitniti. U drugi sud uspite 50 ml biljnog ulja i dodajte 50 gr pčelinjeg voska.

Stavite na tihu vatru i dovedite do ključanja. Kad smesa prokuva, sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi. U prohlađeno (do 60-70 stepeni) ulje dodajte smesu meda i propolisa i sve dobro promešajte. Mast čuvajte u staklenoj teglici u frižideru.

Upotreba:

Komadić gaze umočen u ovu mast stavljajte u anus svako veče. Ostavite da deluje celu noć. Ujutru izvadite.

Ili napravite male čepiće od ove masti. Pre upotrebe, stavite njih u zamrzivač na dvadesetak minuta, da se stegnu. Pre odlaska na spavanje, stavljajte čepiće u anus. Proceduru raditi svako veče, do potpunog ozdravljenja.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.