IstraživanjaSciTechTehnologija

5G mreža krije veliki problem, a evo kako ga nazivaju

Možda bi trebalo da sačekamo sa kupovinom 5G telefona

Termalno pregrijavanje je prosta činjenica za smartfone. Sistem na čipu generiše mnogo vreline, i kada ta vrelina ne može da se ukloni, procesori reaguju tako šta usporavaju i tako generišu manje toplote.

Do ovoga najčešće dolazi kada igramo zahtevne 3D igre ili je telefon izložen sunčevoj svjetlosti.

A u predstojećoj 5G eri, toplota je također problem za modem.

Iako većina ljudi još nema pristup 5G telefonu, stručnjaci su prilikom testiranja primjetili da je toplota koju generiše Qualcommov čip prve generacije problem.

Mjerenja su pokazala da telefoni mogu da počnu da se pregrijavaju kada čip dostigne, ili premaši, temperaturu od 30 stepeni Celzijusa.

Razlog za ovo jeste to šta 5G dizajn zahtjeva dodatne čipove i zbog toga zauzima više mjesta i generiše mnogo više toplote od 4G modema.

A kada ta temperatura postane prevelika, sve se gasi.

Ovo definitivno zvuči ozbiljnije od procesora koji se pregrijava tokom igranja igrica na telefonu, jer je 5G mnogo više aktivan, zapravo, svaki put kada radimo nešto što ima veze sa internetom.

A to nisu dobre vijesti za sve koji su u bliskoj budućnosti planirali da kupe 5G telefon.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.