Iskustva bliske smrti

Iskustva bliske smrti

Prema rezultatima istraživanja za iskustvo bliske smrti, opisani osjećaji su njihov sastavni dio. A svi koji su preživjeli, govore: "Umiranje je sasvim nešto drugo. Za nas je smrt izgubila svoj otrovni žalac".

Slična svjedočanstva za iskustvo bliske smrti

Bio je to put kroz tamni tunel na čijem je kraju svjetlo u gibanju pokazivalo put u jedan drugi svijet. Bio je to neopisiv osjećaj. Putnici kroz tunel stigli su u stjenovitu dolinu, da bi se potom našli na suncem obasjanoj livadi…

Ovo je, u nekoliko riječi, srž iskaza ljudi koji su imali iskustvo bliske smrti. Slično je i svjedočanstvo Angelike K. iz Wuppertala. Nakon teške prometne prometne nesreće, na Badnjak 1981. godine, ona je bila prevezena na neurokirurški odjel bolnice u tom gradu. Prema ocjeni dežurnog liječnika, Angelika je klinički bila mrtva. Ipak, dvojica su se liječnika maksimalno trudila da mladu majku dvoje djece vrate u život, i uspjeli su u tome.

Angelika, na sveopće zaprepaštenje, s brojnim pojedinostima točno opisuje što se zbivalo nakon nesreće i detalje operacije.

“Nakon nesreće, čijeg se početka ne mogu točno prisjetiti, vidjela sam sebe kako padam u crnu rupu. Imala sam osjećaj kao da padam u bunar. Oko mene je bila tama, a iznad mene se zatvorio nekakav poklopac. Sva prestravljena, pokušavala sam vikati, ali nisam mogla pustiti ni glasa. Rukama i nogama sam pokušavala oduprijeti se padu u nepoznato. Svi moji napori ostali su bez uspjeha. Potom sam vidjela mnoge ljude obučene u bijelo, koji su stajali oko mene. Međusobno su govorili, ali ja nisam razumjela ni riječ.”

Magnus
Magnus
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave