Binarne opcije: dobra prilika za online zaradu ili mogućnost da budete prevareni

Binarne opcije: dobra prilika za online zaradu ili mogućnost da budete prevareni

Trgovanje binarnim opcijama u suštini nije prevara, ali pošto je reč o načinu za internet zaradu koji se izuzetno brzo razvija, iz dana u dan je sve više i više binarnih brokera, tako da ih je  veoma teško kontrolisati sve.

Takvo stanje stvari pruža mnoštvo mogućnosti lažnim brokerima koji na razne načine pokušavaju da privuku trgovce početnike da postanu korisnici njihove platforme. Na žalost, to im često polazi za ruku. Daju primaljive ponude i navodno garantuju brzu zaradu, namamne vas da uložite novac, a onda se odjednom izgube. Zbog takvih prevarantskih brokerskih kuća, svaki početnik treba da bude na oprezu.

Međutim, jedno je sigurno: binarne opcije su odlična prilika za zaradu preko interneta, ukoliko odaberete legitimnog  brokera, na čijim platformama je bezbedno ulagati novac. Najbolji broker za prethodnu godinu, i lider u ovom obliku internet zarade je IQ Option, pouzdana brokerska kuća koja trenutno ima više od 20 miliona zadovoljnih klijenata, a čije poslovanje je regulisano od strane postojećih regulatornih tela.

Ipak, zbog mnoštva prevarantskih binarnih platformi, binarne opcije nisu na tako dobrom glasu, ali to ne znači da trebate odustati od ideje, jer binarne opcije mogu da vam obezbede zaradu na duge staze. Samo je potrebno da prethodno preduzmete određene korake kako bi ste se zaštitili od prevaranata. Ukoliko imate želju da započnete trgovanje binarnim opcijama, u nastavku ovog članka opisano je sve što trebate znati i preduzeti kako bi izbegli da budete prevareni.

Kako prepoznati lažnog brokera?

Vrlo jednostavno. Ukoliko odmah na početku primetite da postoji manipulacija sa cenama trgovinskih sredstava, ili ako se jave komplikacije prilikom povlačenja novca, onda odustanite od odabrane platforme jer je očigledno reč o prevari.

Najčešći načini za prevare na binarnim opcijama

#1 Komplikacije sa povlačenjem novca

Ukoliko ste sigurni da sa vaše strane nije postojala nikakva zloupotreba softvera, niti je povređena bilo koja odredba prihvaćenih uslova trgovanja na platformi koju ste odabrali, ali ne možete da povučete željenu sumu sa vašeg računa jer se zahtevano povlačenje stalno odlaže iz sumnjivih razloga, ona je velika verovatnoća da ste naleteli na lošu, prevarantsku platformu.

Ukoliko je takav slučaj, neodložno zahtevajte precizno objašnjenje od brokerske kuće zašto ne možete da povučete vaš zarađeni novac, budite uporni sve dok ne dobijete svoj novac, a nakon toga momentalno napustite tu platformu i pronađite drugog brokera.

    Povezane objave