Binarne opcije: dobra prilika za online zaradu ili mogućnost da budete prevareni

Binarne opcije: dobra prilika za online zaradu ili mogućnost da budete prevareni

#2 Brokeri koji manipulišu cenama sredstava za trgovinu Brokeri imaju puno prostora za manipulaciju cenama koje se prikazuju na u toku obavljanja trgovine. Mnoge prevarantske platforme to čine onda kada neki njihov klijent počne da obavlja uspešne trgovine i da ostvaruje značajan profit. Kada broker opazi vašu uspešnu trgovinu, on u momentu zatvaranja odabrane transakcije 

#2 Brokeri koji manipulišu cenama sredstava za trgovinu

Brokeri imaju puno prostora za manipulaciju cenama koje se prikazuju na u toku obavljanja trgovine. Mnoge prevarantske platforme to čine onda kada neki njihov klijent počne da obavlja uspešne trgovine i da ostvaruje značajan profit. Kada broker opazi vašu uspešnu trgovinu, on u momentu zatvaranja odabrane transakcije  menja cene onih sredstava koje ste odabrali za trgovinu. Na tržištu binarnih opcija postoji mnoštvo brokerskih kuća koje se služe ovakvim vidom prevare, pre svega jer se promena cene koju trgovac vidi dok obavlja trgovinu može odraditi na vrlo jednostavan način.

Međutim, bez obzira što je nemoguće izbeći cenovne manipulacije, ipak postoji način da se one otkriju. Ukoliko posumnjate da broker lažira cene trgovinskih sredstava, da često dolazi do naglih skokova i padova cena onih sredstava koje vi koristite u trgovanju, proveru možete izvršiti posetom nekog od nezavisnih internet portala koji se bave praćenjem kretanja cena na finansijskom tržištu. Jedan od najboljih takvih sajtova je netdania.com.

Da li je moguće izbeći prevaru i kako?

Na žalost, u većini slučajeva klijent otkrije da je na prevarantskoj platformi tek nakon što i sam postane žrtva prevare. Ako želite da to izbegnete, a sigurno je da želite, nemojte nikada birati neproverene brokerske kuće. Najpre istražujte.

Pronađite na netu sajtove koji se bave analizom trgovanja binarnih opcija, pogledajte crne liste brokera i pročitajte savete i mišljenja iskusnih trgovaca.

Dakle, ono što treba da uradite da biste se zaštitili od prevara jeste izbor legitimnog brokera kod koga će vaš novac biti na sigurnom i bićete u mogućnosti da povučete željenu sumu kada vi to hoćete. Na sreću, pouzdanih brokera je sve više, a liste legitimnih i sigurnih platformi za trgovanje binarnim opcijama takođe možete pronaći na internetu.

Imajte na umu i da nije dovoljno da samo pronađete legitimnog brokera da biste zarađivali. Trgovanje binarnim opcijam deluje jednostavno, jer su platforme tako dizajnirane da klijenim omogučavaju lako snalaženje i korišćenje. Međutim, zarada na binarnim opcijama nije mogućnost bogaćenja na brzinu, za jedan dan ili nekoliko dana. Da bi ste postali uspešan trgovac binarnim opcijama, morate da se edukujete, da pratite kretanje cena i novosti na finansijskom tržištu, da razvijete odgovarajuću strategiju, i naravno, da budete jako strpljivi.

A ako želite zaradu preko noći, onda binarne opcije nisu za vas. Jer i kod njih, kao i kod svih ostalih oblika trgovine postoji rizik da izgubite novac, bez obzira što ste odabrali pouzdanu platformu .

    Povezane objave

    Pretraži

    Preporučujemo

    Top autori