Upoznajte se s najdužom superluksuznom letjelicom na svijetu

Upoznajte se s najdužom superluksuznom letjelicom na svijetu

Turisti će na raspolaganju imati odvojene spavaće sobe, bar, dnevni boravak, a tokom putovanja sve vrijeme će moći da posmatraju predjele koje prelijeću, jer će letjelica imati prozore od poda do plafona

Britanska kompanija “Hybrid Air Vehicles” (HAV) prije dvije godine svijetu je predstavila najveću letjelicu na svijetu “Airlander 10”, hibrid aviona i cepelina, a tada je obavljen i prvi probni let. Letjelicu je dizajnirala nagrađivana britanska kompanija “Design Q”, a nedavno su objavljene i fotografije enterijera u kome će putnici moći da uživaju tokom trodnevnog putovanja.

Letjelica predstavljena početkom augusta 2016. godine, ostala je upamćena po svojoj veličini, ali i dizajnu. Duga je 92 metra, odnosno 18 metara duža od najvećeg putničkog aviona i vrijedna 25 miliona funti (oko 30 miliona eura), a ime “Marta Gvin” dobila je po supruzi direktora HAV-a.

Prvobitno je zamišljeno da se letjelica koristi u komercijalne i vojne svrhe, ali je HAV u međuvremenu odlučio da promijeni njenu namjenu.

U to ime, nedavno su javnosti predstavljene fotografije enterijera “Airlander-a 10” uz komentar da će letjelica služiti za “luksuzni ekspedicioni turizam”.

Kako sada stvari stoje, putnici će imati mogućnost da se u “Airlander-u 10” upuste u trodnevne luksuzne ekspedicije u najrazličitijim dijelovima svijeta, a njihovo putovanje će biti najsličnije onom u skupim superjahtama.

Proizvođač tvrdi da će “Airlander 10” moći da poleti i sleti sa “praktično bilo koje ravne površine” i posjeti lokacije do kojih se ne može doći standardnim metodama transporta. Prema riječima kompanije, avion neće imati potrebu za tradicionalnom infrastrukturom, kao što su luke ili aerodromi.

– Putovanje avionom uglavnom se odnosi na to da se od tačke A do tačke B stigne šta je brže moguće. Ono što mi nudimo je način da putovanje postane uživanje – rekao je izvršni direktor HAV Stiven Mekglenan.

Kompanija vjeruje da “Airlander 10” osim za ekspediciona putovanja, može da se koristi i za druge funkcije, uključujući nadzor, komunikacije, pružanje pomoći i u misijama za potragu i spašavanje.

“Airlander 10” može da primi 18 putnika, koji će tokom trodnevnog putovanja uživati u obilju luksuza, a jedino čime se letjelica ne može pohvaliti jeste brzina, mada cilj putovanja i nije brzina, već uživanje.

Turisti će na raspolaganju imati odvojene spavaće sobe, bar, dnevni boravak, a tokoom putovanja sve vrijeme će moći da posmatraju predjele koje prelijeću, jer će letjelica imati prozore od poda do plafona.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori