Windows 10 za sada drži tržište operativnih sistema

Windows 10 za sada drži tržište operativnih sistema

Razlika između dvije verzije Windowsa se povećava svakog mjeseca, a Windows 10 će ovim tempom uskoro držati 50 odsto tržišta.

Podaci koje je nedavno objavio NetMarketShare pokazuju da Windows 10 još uvijek ima problema da prestigne Windows 7 na tržištu, ali druga analitička kompanija – StatCounter tvrdi da Microsoftov najnoviji operativni sistem trenutno drži vodeću poziciju kada je tržišno učešće u pitanju.

Prema statistici za jul, Windows 10 je svoje tržišno učešće uspio da poveća sa 46,75 na 47,25 procenata. Istovremeno, Windows 7 nastavlja da pada, pa sada drži 39,06 procenata tržišta, naspram junskih 39,63.

Ostale verzije Windowsa su poprilično daleko iza, a Windows 8.1 sada se nalazi na 7,56 procenata Windowsa računara, što predstavlja pad od 7,7 procenata u odnosu na jun.

Windows 7 se polako približava projektovanom prestanku podrške. Operativni sistem je objavljen 2009. godine, a trebalo bi da u januaru 2020. prestane da dobija podršku.

Microsoft je već započeo sa agresivnim forsiranjem Windowsa 10, zahtijevajući od partnera da najnoviji operativni sistem implementiraju umjesto Windowsa 7.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave