EdukativnoLifestyleMagazinVideoZanimljivostiZdravlje

Zašto je dobro imati bambus u kući?

Vjerovatno ste do sada čuli kako je dobro imati bambus u kući, ali jeste li znali koliko bambusa?

Dva bambusa su simbol ljubavi i sretnog braka, tri se čuvaju za sreću, pet za zdravlje, a osam za bogatstvo. Izbjegavate broj četiri jer  nije povoljan simbol. Bambus je u Kini simbol dugovječnosti, a u Indiji prijateljstva.

Ovo jedna od najjednostavnijih biljaka za kućno održavanje, treba joj malo brige, tek malo vode i malo sunca, a ona će vam, prema Feng Shuiu, donijeti sreću, posebno ako se dobije kao poklon.

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Prema Feng Shuiu sretni bambus (Lucky Bamboo) u svome okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente, vodu, zemlju, vatru i drvo. Vjeruje se kako je idealni primjer rasta drva iz vode, a crveni „prstenovi““ koji se ponekad javljaju smatraju se simbolom vatre.

Da bi sretni bambus (Lucky Bamboo) bio sretan i živ, trebate mu promijeniti vodu svake sedmice. On ne voli direktno svjetlo, a odgovara mu prosječna sobna temperatura 20 do 23 C.

Oznake

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.