Evo ko su najtraženiji IT stručnjaci

Evo ko su najtraženiji IT stručnjaci

Činjenica da programeri odlično zarađuju i mogu da pronađu posao kad god požele dobro je poznata čak i vrapcima na grani. Međutim, nisu samo programeri oni koji spadaju među najtraženije IT stručnjake.

Njihova zaduženja su da sve funkcioniše besprijekorno

Koliko puta vam se desilo da u banci ili pošti čujete rečenicu „pao nam je sistem”? U tim trenucima vaše čekanje u redu zavisi isključivo od brzine kojom će IT administrator riješiti problem. Jednostavno, posao ovih stručnjaka je da održavaju i unapređuju računarske sisteme u bolnicama, obrazovnim ustanovama, bankama, velikim kompanijama i svim ostalim organizacijama čiji rad se zasniva na više umreženih računara.

Da bi sve funkcionisalo savršeno, pomenuti IT stručnjaci zaduženi su za instaliranje, održavanje i unapređivanje mrežnih i računarskih sistema. Osim toga, fokusirani su i na dijagnostikovanje i rješavanje potencijalnih softverskih i hardverskih problema. Drugim riječima, oni su stručnjaci koje zaposleni za računarom najčešće prve pozovu u pomoć.

Administratori su među najtraženijim IT stručnjacima

Bez administratora mreža i sistema digitalni svijet koji danas poznajemo bi teško funkcionisao. Važna uloga koju imaju učinila ih je nezamenjivim u skoro svakoj kompaniji i omogućila im da budu među najtraženijim IT stručnjacima današnjice koji uvijek imaju mnogobrojne opcije da pronađu novi, odlično plaćen posao koji im odgovara.

Za razliku od većine drugih zanimanja iz oblasti informacionih tehnologija, ovi stručnjaci su među retkima koji ne moraju da se orijentišu isključivo na angažovanje u IT-ju. Podjednako su potrebni i mnogim drugim oblastima koje zavise od modernih tehnologija, što njihov posao dodatno obogaćuje i čini zanimljivijim.

Posao na kome tipičan dan ne postoji i nikad nije dosadno

Raznolikost zaduženja koja su sastavni dio ovog zanimanja uticala je da nijedan radni dan IT administratora ne bude isti. Dinamično okruženje, rad sa najnovijim tehnologijama i saradnja sa članovima skoro svakog tima u okviru kompanije najveći su „krivci” što stručnjacima na ovoj poziciji nikad nije dosadno.

Uz pravo školovanje i vi možete postati administrator, i to za samo 12 mjeseci

Da biste se bavili ovim perspektivnim zanimanjem, potrebno je da odlično poznajete moderne tehnologije, što znači da bi, prije svega, bilo ptrebno da izaberete školovanje po najsavremnijem programu za administratora mreža i sistema kakvo u našem regionu nudi ITAcademy. Uz ovakvo obrazovanje, za nešto manje od godinu dana specijalizovaćete znanja koja će vam donijeti sigurnost u susretu sa raznim izazovima koji vas očekuju. Savladaćete napredne mrežne sisteme, postaćete ekspert za Windows OS i Windows servere, naučiti da dizajnirate SQL server baze podataka, radite sa MikroTik i CISCO ruterima i još mnogo toga.

Osim toga, školovanje na ovakvom programu omogućava vam da steknete i prestižne međunarodne sertifikate (Microsoft, CompTIA, Cisco, MikroTik) i otvorite sebi vrata najvećih kompanija kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Tada vam preostaje samo da postepeno stičete iskustvo i sve više uživate u rezultatima odluke da se bavite baš ovim zanimanjem.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori