Nezaboravna scena na Tajvanu: Ribe same uskakale u čamce

Nezaboravna scena na Tajvanu: Ribe same uskakale u čamce

Na video-snimku koji se proširio internetom možemo da vidimo na desetine hiljada riba koje su pomahnitalo uskakale u čamac za pecanje, a ovu scenu mnogi su nazvali apokaliptičnom.

Kao i svakog dana, ribolovac Lu Đingvai sa Tajvana krenuo je na pecanje kod luke Kilung Biša, a ubrzo je prisustvovao neopisivoj sceni. Kako je opisao ovaj muškarac, što možemo da vidimo i na videu, ribe su počele da iskaču iz vode pravo u njegov čamac.

“Bilo je tako strašno. Ribe su me doslovno napale”, kazao je 31- godišnji Lu koji je snimak kasnije objavio na Fejsbuku, opisujući more kao ključalu vodu iz koje su sardine počele da beže.

Lu je u razgovoru za “Mejl onlajn” (Mail online) objasnio da su ribe zapravo zaista bježale, ali naravno ne od ključale vode već od predatora:

“Dva dana pre ovog dogdađaja video sam tri do pet barakuda dužih od jednog metra kako plivaju ispod broda. Pretpostavljam da je ovih dana njihova sezona lova”.

I dok bi drugi ribolovci bili srećni kada bi sardine same uskočile u njihov brod, Lu kaže da je radio sve kako bi ih vratio nazad u vodu.

Klip koji se proširio internetom je izazvao burne reakcije kod ljudi, dok su ga neki opisali jezivim, drugi su istakli da je apokaliptični.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori