Nezaboravna scena na Tajvanu: Ribe same uskakale u čamce

Nezaboravna scena na Tajvanu: Ribe same uskakale u čamce

Na video-snimku koji se proširio internetom možemo da vidimo na desetine hiljada riba koje su pomahnitalo uskakale u čamac za pecanje, a ovu scenu mnogi su nazvali apokaliptičnom.

Kao i svakog dana, ribolovac Lu Đingvai sa Tajvana krenuo je na pecanje kod luke Kilung Biša, a ubrzo je prisustvovao neopisivoj sceni. Kako je opisao ovaj muškarac, što možemo da vidimo i na videu, ribe su počele da iskaču iz vode pravo u njegov čamac.

“Bilo je tako strašno. Ribe su me doslovno napale”, kazao je 31- godišnji Lu koji je snimak kasnije objavio na Fejsbuku, opisujući more kao ključalu vodu iz koje su sardine počele da beže.

Lu je u razgovoru za “Mejl onlajn” (Mail online) objasnio da su ribe zapravo zaista bježale, ali naravno ne od ključale vode već od predatora:

“Dva dana pre ovog dogdađaja video sam tri do pet barakuda dužih od jednog metra kako plivaju ispod broda. Pretpostavljam da je ovih dana njihova sezona lova”.

I dok bi drugi ribolovci bili srećni kada bi sardine same uskočile u njihov brod, Lu kaže da je radio sve kako bi ih vratio nazad u vodu.

Klip koji se proširio internetom je izazvao burne reakcije kod ljudi, dok su ga neki opisali jezivim, drugi su istakli da je apokaliptični.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave