Smrt princeze Diane

Smrt princeze Diane

Samo pola sata nakon smrti Lady Di, 31. avgusta 1997. godine, pojavila se prva teorija zavjere kako ju je ubila britanska tajna služba MI6.

Jureći kako bi izbjegli paparazze, vozač Mercedesa Henry Pole izgubio je kontrolu i udario u trinaesti stup tunela u Parizu. Dodi al-Fayed i vozač Henri Paul poginuli su na mjestu, a Lady Di bez svijesti je ležala na podu limuzine. Izvukli su princezu tek dva sata kasnije. Operirali su je, ali bezuspješno. U četiri sata ujutro proglasili su smrt. Preživio je jedino Dodijev tjelohranitelj Trevor Rees-Jones koji se ni danas ničega ne sjeća.

Prvo izvješće pokazalo je kako je vozač bio pijan i nadrogiran. Njegova obitelj ne vjeruje u to jer nikada nije pio. Na snimkama nadzornih kamera iz Ritza prije nesreće, također, ne djeluje kao da je bio pod utjecajem opijata. Mnogi vjeruju da su uzorci krvi zamijenjeni.

Dodijev otac Mohammed al-Fayed uvjeren je kako su njegova sina i Dianu ubili agenti MI6 po nalogu princa Philipa kojega naziva nacistom. Vjeruje kako kraljevska obitelj nije mogla podnijeti da majka nasljednika britanskog prijestolja ima vezu s tamnoputim muslimanom.

Mediji su nedugo prije smrti objavili fotografiju Dianinog zaručničkog prstena. Dodijev otac uvjerava kako je Diana bila trudna s njegovim sinom, ali liječnici su to demantirali. Još jedna činjenica ne ide na ruku kraljevskoj obitelji. Dianina smrt omogućila je princu Charlesu da se ponovno oženi u crkvi.

Dokumentarac ‘Unlawful killing’ prikazao je šokantne fotografije Dianinog tijela nakon nesreće. Tvrde da je britanski establišment isplanirao nesreću da se riješe Diane, da su mediji, posebno BBC, krivo izvještavali o istrazi i presudi, kako se niko nije usudio ispitati članove kraljevske obitelji, da su dokazi o ubojstvu skriveni te da je svijet zavaran.

U najavi filma čuje se kako Diana govori da je smetnja mužu i da je se žele riješiti. Nekoliko ljudi tvrdi da je ostavila poruku u kojoj govori da ju Charles planira ubiti i to u prometnoj nesreći. Četiri godine kasnije je poginula.

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave