Vidovitost – da li je moguće razviti šesto čulo?

Vidovitost – da li je moguće razviti šesto čulo?

Vidovitosti ili intuicija – isto je! Obe reči potiču od grčke reči “videti”. Sigurno se svakome od vas do sada desilo da imate osećaj da će se nešto dogoditi i upravo se to i dogodi.  Ono što možda niste znali je da ako ste dovoljno otvoreni i verujete u sebe možete raditi na razvijanju svojih sposobnosti.

Vidovitost je sposobnost koju svako može da razvije

Pored redovnih čula koje svi imamo: vid, sluh, miris, ukus i dodir, postoji i šesto čulo odnosno ekstrasenzorna percepcija kako je nazvano u parapsihologiji. Ljudima sa šestim čulom je urođena osetljivost na fenomene poput primanja i odašiljanja misli, odnosno telepatije i prekognacije odnosno vidovitosti. Vidovitost leži skrivena u svima nama, ali mali broj ljudi može da je prepozna i prihvati.

Najvažnija je vera u sebe

Kao i kod svega ostalog, ako ne verujete u sebe nećete ništa postići. Ako verujete u sebe možete da razvijete ekstrasenzornu percepciju i ostale talente koje posedujete. Uz mnogo truda, volje i vežbanja sve je moguće.

Za početak morate da postanete svesni da treba da primate poruke koje vam šalje svemir i energija koja je svuda oko nas. Nemojte okretati glavu kada vam intuicija kaže da će se nešto dogoditi. Da li ste ikada razmišljali o tome odakle vam to dolazi i zašto se to baš vama dešava? Kako ste se osećali u tom momentu? Razmislite dobro o svemu tome i naravno verujte svojim osećajima. Kako budete postajali svesniji svojih sposobnosti probajte da ih testirate. Probajte da razmišljate o tome kako će vas pozvati određena osoba i zadržite tu misao nekoliko minuta. Isprobavajte ovo nekoliko dana za redom i zapišite koliko puta vas je zaista ta osoba nazvala. Ima još jedna stvar koju ne treba zanemariti a to su snovi. Oni nam veoma često najavljuju šta će se dogoditi samo ako smo spremni da to vidimo i prepoznamo.

Vežbanjem do savršenstva

Vežbanje telepatije – pokušajte da otkrijete tuđe misli. Za početak krenite sa prijateljima ili baš bliskim ljudima. Zamolite ih da zamisle neku reč ili stvar a vi pokušajte da osetite šta su zamislili. Možda će im ovo u početku biti neobično da izvode ove vežbe sa vama ali kada prvi put pogodite šta su zamislili biće im interesantno da vam pomognu. Jako je važno da se ne obeshrabrite ako vam odmah ne uspe. Potrebno je puno vežbe i želje da naučite ovu veštinu. Još jedan od načina vežbanja je da na primer kada telefon zazvoni, pre nego što se javite probate da pogodite ko zove. Probajte da gledate svoje kolege i osetite kako se osećaju. Na ovaj način postajete otvoreniji za psihičke informacije koje prolaze kroz vas.

Otvorite se i poruke će same doći

Dopustite sebi da primite energiju i poruke. Čak i ako se desi da ne razumete ono što osećate, nemojte se zatvarati već pokušajte da razjasnite o čemu se tačno radi. Kada se dogodi da se informacija koju ste primili pokaže kao tačna probajte da zapamtite kako ste se u tom momentu osećali. Ovo je važno da bi sledeci put mogli da prepoznate osećaj i da znate da primate tačnu informaciju.

Obratite pažnju na sitnice. Ako ste sigurni da želite da se otvorite ovim osećanjima, oni će se razvijati i postaćete osetljiviji na njih. Što se više prepustite, to će vaša telepatija i vidovitost postajati jasnija i češća.

Avatar
livealife
AUTHOR
PROFIL

    Povezane objave