Najbolji prijatelj

Najbolji prijatelj

Irska poslovica glasi: "Najbolji prijatelj je poput deteline sa četiri lista - retko se pronalazi i srećni ste kad ga imate."

Psi su oduvek važili za verne čovekove prijatelje. Jedan pas je nedavno ovo uvreženo mišljenje potvrdio.

Na severoistoku Turske jedna slatka kuca svraćala je punih šest dana do bolnice u nadi da će ugledati najomiljenije lice koje su njene oči upijale ceo život, lice svog gazde.

Bončuk – perla (pravi biser među stvorenjima) je ime ženke mešanca o kojoj priča svet, a njen ponosni vlasnik Kemal Sentruk (68).

Kemal je zbog embolije mozga hitno hospitalizovan. Brigu o keruši preuzela je njegova ćerka koja je više puta pokušavala da je vrati kući, ali bezuspešno.

Kada je Bončuk ugledala Kemala kako izlazi iz bolnice u invalidskim kolicima, njen rep je zaigrao od sreće. Sve što je htela je njegov dodir koji je za nju značio razlog zašto živi.

Ako neko ne može bez tebe i ti bez njega, pronašao si biser za kojim neki tragaju bezuspešno celog života i dobio odanog prijatelja.

Ljudi i životinje daju ono što stvari ne mogu. Više gledaj u takve bisere nego one u izlogu, jer sjaj takvih bisera ispunjava dan srećom, a noć mirom.

Autor: Darko Rašeta

    Povezane objave