Da li žene koje žele ili imaju ugrađene silikone imaju mentalni problem?

Da li žene koje žele ili imaju ugrađene silikone imaju mentalni problem?

Ukoliko ste se već podvrgavali plastičnim operacijama ili tek namjeravate da hirurškom metodom promijenite nešto na svom tijelu, možda ne bi bilo loše da prvo posetite psihologa ili psihijatra.

Žene sa silikonskim implantatima u grudima imaju tri puta veće šanse da izvrše samoubistvo ili postanu zavisnici od alkohola ili droga. Tako su barem pokazali rezultati najnovije studije.

Istraživači smatraju da bi razlog za povećanu stopu mentalnih problema kod žena sa silikonima mogao da se krije u tome što osobe koje idu “pod nož” već imaju neki psihijatrijski poremećaj, nisko samopouzdanje i ozbiljne probleme da prihvate izgled svog tijela.

Tokom istraživanja, objavljenog u žurnalu “Anali plastične hirurgije” praćeno je 3.527 Šveđanki koje su imale ovu vrstu operacije u periodu od 1965. do 1993. godine.

Pregledali su njihove smrtovnice i način na koji su umrle. Ispostavilo se da su 24 žene počinile samoubistvo u prosjeku nakon 19 godina od operacije, dok je do još 38 smrti došlo kao posljedica zavisnosti od droga i alkohola.

– Ne možemo ni da pretpostavimo koliko je ovo veliki problem, jer nije moguće da unaprijed znamo koja žena ima psihijatrijski poremećaj – rekla je doktorka Loren Lipwoeth iz Vanderbilt univerzitetskog medicinskog centra.

Otkriveno je da su žene s implatatima rijetko imale rak dojke, a većinom su umirale od raka pluća, disajnih bolesti i sličnih problema.

1 comment

Zanimljivosti
Zanimljivosti
ADMINISTRATOR
PROFIL

    Povezane objave

    Preporučujemo

    Top autori