Nekategorisano

Dječak pred kamerama: Nema stranaca u vrtiću, samo su djeca

 Niklas, sa kačketom na glavi, prišao je iznenada jednoj TV ekipi koja je intervjuisala Farda, njemačkog repera iranskog porijekla, i onda je muzičar upitao dječaka da li je bio u vrtiću i da li mu je tamo bilo lijepo.

“Da, lijepo je”, odgovorilo je dijete, a na Fradovo pitanje: “Ima li i tamo stranaca”, Niklas je mirno odgovorio: “Nema, tamo su djeca” i tim odgovorom pokupio simpatije mnogih Nijemaca.

“Četvorogodišnjak je dao savršen odgovor na pitanje o izbjeglicama. Klincu su bile potrebne samo četiri riječi da okonča debatu o strancima”, piše magazin “Fokus”, a dnevnik “Tagešpigl” navodi da za Niklasa očito nema razlike odakle mu dolaze drugovi sa kojima se igra i da je dijete – dijete.

Svojom spontanom reakcijom Niklas je iznenadio čak i repera, koji je dječaka pohvalio i rekao: “Dobar argument, dobar odgovor”, prenose mediji.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.