Nekategorisano

Djevojčica (12) iz Engleske ima veću inteligenciju od Einsteina

Ta je djevojčica već sada inteligentnija od Alberta Einsteina i Stephena Hawkinga, za koje se vjeruje da im je koeficijent inteligencije iznosio 160. Postignuti rezultat na IQ testu svrstava je u jedan posto najinteligentnijih ljudi na svijetu.

“Ona je vrlo marljivo dijete, a nakon škole uvijek ostaje na produženoj nastavi kako bi napisala domaću zadaću i nikad ne izostaje iz škole. Još kao dijete tražila je pogreške u knjigama i časopisima. Ona je sretna i zabavna djevojčica koja uvijek traži dodatne zadatke”, rekla je njena majka Dolly Buckland za Mirror.

Otkrila je da njena kći sanja o tome da jednog dana postane pedijatrica. Prosječan IQ odrasle osobe je 100, dok se osoba s IQ-om iznad 140 smatra genijalcem.

“Ovo pokazuje da nije važno vaše porijeklo.”

“Kad sam saznala da imam tako visoki koeficijent inteligencije, bila sam iznenađena i šokirana. Sjećam se kad sam u vrtiću glumila anđela u školskoj predstavi, a djevojčica koja je glumila drugog anđela nije došla pa sam naučila i njene rečenice i odglumila dvije uloge”, pohvalila se Nicole, učenica sedmog razreda osnovne škole.

Zanimljivosti

Portal Zanimljivosti je nastao krajem 2013 godine sa težnjom da se široj masi dostave što tačnije informacije na razne teme. Akcenat smo stavili na tekstove edukativnog karaktera.

Slične Objave

Zatvori

Otkriven je AdBlocker

Razmislite da podržite naš rad tako što ćete isključiti Adblocker za ovu stranicu.